Real Sociedad câștigă finala Cupei Spaniei după un meci tensionat cu rivala Bilbao (Video)

Real Sociedad câștigă finala Cupei Spaniei după un meci tensionat cu rivala Bilbao (Video)

Gruparea spaniolă Real Sociedad a câștigat finala Cupei Regelui Spaniei după un ultim act tensionat în fața rivalilor basci de la Athletic Bilbao.

E vorba de finala Cupei care trebuia să se dispute în 2020, pentru sezonul competițional 2019/2020. Iar Sociedad s-a impus la limită, scor 1-0.

Partida s-a decis după o lovitură de la 11 metri primită de echipa în alb-albastru în minutul 63. Inigo Martinez a oprit un adversar în careu în postura de ultim apărător. A văzut roșu, dar după consultarea VAR, cartonașul s-a transformat în galben. Mikel Oyarzabal a transformat cu sete și a adus trofeul lui Sociedad, a treia Cupă a Spaniei din istorie, ultima fiind cucerită în 1987.

Bilbao rămâne cu 23 de Cupe în Spania și este interesant că în curând va disputa și finala Cupei Spaniei din acest sezon, pe 17 aprilie, cu Barcelona.

ADVERTISING

Sociedad a mai pierdut în istorie și alte 5 finale de Cupă. Finalul a fost unul de mare luptă, disputat pe o ploaie torențială, cu bascii în alb și roșu disperați să caute egalarea.

Un derbi basc dârz și cu mult fotbal de calitate. Săptămâna viitoare cele două se vor duela și în campionat, cu Real Sociedad gazdă, miercuri, după ce ieri jocul a avut loc pe teren neutru, la Sevilla.

Echipele de start: 

Athletic Bilbao: Simón - De Marcos, Yeray, Iñigo, Yuri - Berenguer, Vencedor, Dani García, Muniain - Williams - Raúl García.

ADVERTISING

Real Sociedad: Remiro - Monreal, Le Normand, Zubeldia, Gorosabel - Merino, Zubimendi, Silva - Oyarzabal, Isak - Portu.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

CSM București învinge și face un pas mare spre Final Four-ul Ligii Campionilor

După boicotul Serenei Williams, Ion Țiriac primește încă o veste proastă

Marea Britanie are cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid din Europa. Rezultatul: sub 3.500 de infectări și doar 10 decese

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!