Reacția clinicii Regina Maria, după ce CFR Cluj a anunțat că testele de coronavirus efectuate aici au fost fals-pozitive

Reacția clinicii Regina Maria, după ce CFR Cluj a anunțat că testele de coronavirus efectuate aici au fost fals-pozitive

Reprezentanții clinicii Regina Maria au reacționat pentru SpotMedia.ro după ce oficialii clubului CFR Cluj au susținut că testele efectuate aici s-au dovedit a fi fals-pozitive.

Oficialii campioanei României au transmis marți un comunicat de presă în care spuneau că niciuna dintre persoanele testate pozitiv nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 și că testele au fost fals-pozitive.

Contactați de SpotMedia.ro, reprezentanții clinicii Regina Maria au anunțat că au început o anchetă, iar verificările efectuate până în prezent arată că procedurile au fost respectate.

ADVERTISING

"Tratăm problema testării COVID-19 cu cea mai mare seriozitate și responsabilitate. Înțelegem rolul esențial pe care îl joacă testarea în cazul sportivilor de performanță și ne dorim să fim alături de ei. Am demarat, încă de acum 2 zile, verificări minuțioase ale proceselor care au stat la baza rezultatelor noastre:

  • audităm trasabilitatea probelor pe toate fluxurile de lucru din laborator
  • am început un audit extern alături de compania Abbott, producătorul american al echipamentelor pe care s-au lucrat aceste probe, pentru validarea procedurilor și a întregului proces de testare.
ADVERTISING

Verificările noastre de până acum confirmă că procedurile au fost respectate întocmai. În plus, precizăm că tehnica RT-PCR are o acuratețe de 98%, fiind standardul de diagnostic pentru COVID-19 la nivel mondial", se arată în punctul de vedere al clinicii Regina Maria transmis SpotMedia.ro.

Ce au spus cei de la CFR Cluj

În comunicatul de marți, oficialii lui CFR Cluj au anunțat și ei că analizează situația apărută în ultimele zile.

"În urma investigațiilor și retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este și nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, așadar testele efectuate inițial au fost fals-pozitive.

ADVERTISING

Că urmare a acestei situații create, echipa noastră nu a putut disputa meciul cu FC Botoșani duminică, așa cum era programat inițial, acesta fiind reprogramat pentru data de astăzi. În următoarele 6 zile, CFR 1907 Cluj va trebui să joace 3 meciuri, toate extrem de importante pentru clubul nostru. E important de menționat faptul că până astăzi, echipa a fost privată de posibilitatea desfășurării antrenamentelor, fapt care poate afecta forma băieților în aceste meciuri rămase.

În următoarea perioadă vom analiza tot ceea s-a întâmplat în jurul echipei în ultimele zile și vom lua o decizie în acest sens. Acum ne concentrăm la cele trei meciuri rămase de disputat", se arată în comunicatul clubului CFR Cluj.

Luni, în presă au apărut informații potrivit cărora CFR Cluj vrea să dea în judecată clinica Regina Maria. Contactat de SpotMedia.ro, acționarul principal Marian Băgăcean ne-a declarat că acesta este doar un scenariu luat în calcul și că o decizie nu a fost luată.

„Luăm în calcul orice scenariu în cazul în care se dovedește că au greșit”, a declarat pentru SpotMedia.ro acționarul principal de la CFR Cluj, Marian Băgăcean.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇