Posibilele adversare ale României în Fed Cup după ce a pierdut barajul de menținere în Grupa Mondială cu Italia

Posibilele adversare ale României în Fed Cup după ce a pierdut barajul de menținere în Grupa Mondială cu Italia

România a retrogradat în Grupa Mondială II a tenisului feminin în competiția numită Fed Cup, sau mai nou Bilie Jean King Cup, după un eșec pe teren propriu cu Italia, scor 1-3.

Sâmbătă, Gabriela Ruse a făcut 1-2 după o victorie în fața lui Jasmine Paolini, însă Elisabeta Cocciaretto a adus punctul decisiv pentru italience după un triumf contra Mihaelei Buzărnescu, care în acest week-end și-a pierdut ambele jocuri de simplu.

Nu mai facem parte așadar din prima Grupă Mondială, deși avem 5 tenismene în top 100 WTA, chiar dacă niciuna nu a evoluat, din diverse motive, în această acțiune cu Italia.

France vs Romania | Fed Cup 2019 | Semi Final Highlights

Printre adversarele pe care e posibil să le întâlnim în Grupa Mondială II sunt în principal țările care au fost învinse și ele, alături de noi, în meciurile de baraj. Serbia a fost învinsă de Canada cu 4-0 și e una dintre ele, apoi India care a fost învinsă de Letonia lui Ostapenko.

ADVERTISING

România a pierdut barajul de menținere în Grupa Mondială de Fed Cup cu Italia

Japonia a pierdut clar jocul cu Ucraina, scor 0-4, Brazilia a pierdut în meci decisiv în fața Poloniei, Mexic a fost învinsă de Marea Britanie cu 3-1 și în fine China a fost învinsă în Olanda tot în joc decisiv.

Singurul baraj care încă este în desfășurare este cel dintre Argentina și Kazahstan, unde kazacele conduc cu 2-1 în deplasare după trei partide de simplu.

Pe lângă cele 8 echipe naționale care au pierdut barajele de menținere/promovare pentru Grupa Mondială I, în GM II vor ajunge și alte formații care vin barajele din al treilea eșalon valoric al tenisului mondial.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

România este aproape calificată la Campionatul Mondial de handbal feminin, după o victorie liniștitoare în prima manșă a barajului cu Macedonia de Nord

FCSB primește o veste excelentă înainte de play-off

STS vine cu explicații despre cum sunt înregistrate decesele de COVID, după acuzațiile lui Voiculescu. Șefa INSP: Pe mine mă şochează. De ce naiba nu a făcut nimeni nimic?

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!