Nicușor Stanciu îi suspectează pe islandezi că apelează la un război psihologic. A sosit rezultatul testelor

Nicolae Stanciu a dezvăluit faptul că unii dintre jucătorii şi membrii staff-ului echipei naţionale a României nu au primit încă rezultatele la testele COVID-19 efectuate pe aeroport, deşi autorităţile islandeze promiseseră că vor fi gata în maximum 8 ore. El a recunoscut că această întârziere poate reprezenta o tactică psihologică a gazdelor înaintea partidei decisive de joi seara.

„Eu am primit rezultatul testului, este negativ, în rest, nu am apucat să vorbesc cu toţi băieţii. Şi nu cred că e treaba echipei naţionale de ce nu au venit rezultatele testelor. A trecut o zi de când le-am făcut, autorităţile de aici trebuiau să ne dea răspunsul tuturor. Nu pot să mint că nu m-am gândit că e un război psihologic, pentru că la început am fost anunţaţi că totul va dura între 4 şi 8 ore. Dar au trecut aproape 24 de ore de când am aterizat şi am făcut testele. Însă până la urmă e problema lor dacă e adevărat şi vor să facă jocuri din acestea. Pentru noi contează mai puţin. Important e să vină rezultatele şi să fie toate negative. Şi sper eu să ne luăm revanşa mâine pe teren”, a precizat el.

Întrebat dacă se teme că autorităţile islandeze vor anunţa câteva teste pozitive în delegaţia României pentru a destabiliza echipa naţională, Stanciu a răspuns: „Nu am idee câţi dintre noi nu au primit încă testele. Mi-e greu să cred că se va întâmpla la fel ca în Insulele Feroe cu cei de la Slovan Bratislava”.

ADVERTISING

UPDATE: Într-un final, islandezii au oferit toate rezultatele testelor și niciun jucător nu a fost pozitiv. Există un singur caz, dar care nu a intrat în contact cu echipa.

"După o așteptare nejustificat de lungă, am primit fiecare prin SMS, rezultatele testării COVID efectuate aseară, la intrarea în Islanda, pe aeroport: toți tricolorii și membrii staff-ului tehnic sunt negativi!

A fost primit un singur rezultat pozitiv, în rândul membrilor delegației, acesta nefăcând parte din staff-ul echipei naționale și nefiind contact direct cu jucătorii. Este asimptomatic. Nu a locuit în cantonamentul de la Mogoșoaia și a fost testat negativ la toate testările anterioare deplasării în Islanda. Tocmai de aceea, va fi retestat în această seară, pentru a fi evitat un rezultat fals pozitiv", a transmis FRF într-un comunicat.

Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Islandei, la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇