Răspunsul islandezilor după ce FRF i-a acuzat că vor trișa să forțeze o victorie la masa verde

Unul dintre conducătorii Federației Române de Fotbal a declarat că se teme că islandezii ar putea trișa în așa fel încât să obțină o victorie la masa verde în confruntarea cu România.

Consilierul federal Andrei Vochin a declarat că se teme de testarea pentru Covid-19 pe care autoritățile din Islanda o vor efectua pe aeroport.

Vochin a spus că se teme că islandezii ar putea falsifica testele în așa fel încât România să nu mai poată juca meciul.

"Sincer, mă îngrijorează testul ăsta, dar nu pentru că vin dintr-o zonă balcanică. Se spune că zona nordică e de o corectitudine ieşită din comun. Am văzut Suedia - Danemarca. L-am văzut pe suedezul ăla cu circul lui despre rasism. La fotbal nu mă convinge nimeni că lucrurile stau aşa. Am văzut cazul din Feroe, care are o legislaţie asemănătoare, identică pe anumite părţi. Şi am văzut ce au păţit cei de la Slovan Bratislava, descoperiţi cu test COVID şi care au pierdut cu 3-0. Când s-au întors acasă, s-au retestat, iar omul găsit pozitiv a fost găsit negativ. Mă pot gândi şi la aşa ceva în cazul nostru. Atât timp cât nu este un laborator acreditat UEFA, dă-mi voie să mă gândesc la orice. Să nu fie aşa şi să fiu eu exagerat. Dar ce s-a întâmplat în Feroe mă pune pe gânduri", a spus Vochin la Telekom Sport.

ADVERTISING

Totuși, islandezii îi transmit oficialului FRF că nu are motive să se teamă, deoarece România nu poate pierde această partidă la masa verde.

"Vochin nu trebuie să se teamă că România va pierde la masa verde cu 3-0. Regulile UEFA stipulează că, dacă o echipă nu are 13 jucători, meciul poate fi amânat până în noiembrie sau până în iunie anul următor, înainte de startul Campionatului European. De asemenea, există și posibilitatea că meciul să fie mutat din Islanda în așa fel încât să se poată disputa", a scris ziarul islandez Visir.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Partida dintre Islanda și România, din semifinalele barajului pentru EURO 2020, va avea loc joi, de la ora 21:45, în direct pe SpotMedia.ro.

Dacă vom învinge Islanda, vom juca finala pentru EURO 2020 cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, în deplasare pe 12 noiembrie.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇