Nicolae Soare câștigă titlul național la alergare șosea 10 km. Sportivul aleargă 700 km/lună la antrenamente

Nicolae Soare câștigă titlul național la alergare șosea 10 km. Sportivul aleargă 700 km/lună la antrenamente

Nicolae Soare (30 ani)  a cucerit titlul național la alergare șosea pe distanța de 10 km în cadrul competiției Bucharest International 10K, ce a avut loc recent în București, în zona Arcului de Triumf.

Competiția, organizată de către Constantina Diță, singura reprezentantă a României ce a cucerit titlul olimpic la maraton, a avut la start 581 de concurenți la proba de 10 km și 227 la proba de semimaraton.

Nicolae Soare a trecut linia de finish după 00:29:36, cu un avans de 34 de secunde față de următorul clasat, Alexandru Corneschi.

ADVERTISING

Nicolae Soare a mai cucerit primul loc și la ediția acestei competiții din 2019, când a trecut linia de finish după 29:07.

”Mi-aș fi dorit să alerg pentru a doborî recordul național, dar din păcate vremea nefavorabilă mi-a fost împotrivă. În plus, am alergat de unul singur încă din primul kilometru”, a declarat pentru spotmedia.ro Nicolae Soare.

”În ultimii trei kilometri am alergat mai ușor, m-am axat pe conservarea ritmului și câștigarea cursei”, a mai spus sportivul.

Cea mai bună performanță înregistrată de către Nicolae Soare pe distanța de 10 km șosea a avut loc în anul 2018, într-o cursă desfășurată la Valencia, când a trecut linia de finish după 28:53.

ADVERTISING

Premiul cu care Nicoale Soare va fi răsplătit pentru titlul național este în valoare de 1.800 lei impozabili. ”Rămân cam 1.600 lei”, spune Nicolae Soare, care ne-a împărtășit necesarul său ce cheltuieli la nivelul unei luni:

  • Cantonament plătit de către club- 3.000 lei/lună
  • Vitamine - 1000-1500 lei. ”O parte sunt acoperite de către sponsorul meu tehnic, o parte le plătesc eu”, spune Soare.
  • Refacere - Masaj - 600-800 lei/lună, bani pe care-i plătește din buzunarul propriu
  • Echipament - sunt sponsorizat de adidas .
  • Recuperare ( bazin - saună), când nu este în cantonament, 400 lei/lună.
ADVERTISING

Obiectivele sportive principale din acest sezon ale lui Nicolae Soare sunt naționalele la 5.000, respectiv 10.000 metri pistă, de la sfârșitul lunii, iar mai apoi Cupa Europei, la 10.000 metri pistă, competiție ce va avea loc în Franța.

”Dacă pregătirea va merge bine voi încerca să fug sub 28 de minute în Franța”; ne-a spus Nicolae Soare.

Sportivul aleargă în jur de 700 km pe lună în cadrul antrenamentelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇