Nadal - Alcaraz, posibilă echipă de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Nadal - Alcaraz, posibilă echipă de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Carlos Alcaraz este cel mai în formă tenismen al momentului, este liderul mondial ATP și proaspăt câștigător la Wimbledon, după o finală de poveste cu marele Novak Djokovici.

El se gândește deja la o posibilă participare la JO 2024 de la Paris, acolo unde turneul de tenis va fi găzduit de complexul de la Roland Garros. Presa iberică face de pe acum o previziune interesantă, și anume se gândește la un cuplu la dublu masculin între Alcaraz și Rafa Nadal.

„Ar fi un vis. Nu doar să câștig o medalie la simplu și la dublu, dar să trăiesc experiența de a juca dublu alături de idolul meu,” a spus Carlos Alcaraz, referitor la posibilitatea de a-l avea pe Rafael Nadal coechipier, conform ITF.

Nadal e campion la simplu la Olimpiada la Beijing 2008, dar și la dublu în 2016 la Rio, când a făcut pereche cu Marc Lopez și i-a învins dramatic pe românii Mergea și Tecău.

ADVERTISING

Rămâne de văzut cât tenis va juca Nadal în 2024, care va fi ultimul său sezon în circuitul ATP. Toni, unchiul său, a declarat că ibericul își va relua antrenamentele în luna august.

”La nivel personal, zi de zi la muncă, lucrurile sunt dificile. Problema fizică nu a progresat așa cum ar fi trebuit. Nu există o dată în care pot spune că voi reveni, mi-aș dori să fiu prezent la Davis Cup 2023. Voi încerca să revin în 2024 pentru probabil ultimul meu an în circuit, să-mi iau rămas bun de la toate turneele care au contat în cariera mea”, a declarat Rafael Nadal, în data de 18 mai, cu zece zile înaintea startului Roland Garros 2023, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!