Nadal - Alcaraz, posibilă echipă de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Nadal - Alcaraz, posibilă echipă de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Carlos Alcaraz este cel mai în formă tenismen al momentului, este liderul mondial ATP și proaspăt câștigător la Wimbledon, după o finală de poveste cu marele Novak Djokovici.

El se gândește deja la o posibilă participare la JO 2024 de la Paris, acolo unde turneul de tenis va fi găzduit de complexul de la Roland Garros. Presa iberică face de pe acum o previziune interesantă, și anume se gândește la un cuplu la dublu masculin între Alcaraz și Rafa Nadal.

„Ar fi un vis. Nu doar să câștig o medalie la simplu și la dublu, dar să trăiesc experiența de a juca dublu alături de idolul meu,” a spus Carlos Alcaraz, referitor la posibilitatea de a-l avea pe Rafael Nadal coechipier, conform ITF.

Nadal e campion la simplu la Olimpiada la Beijing 2008, dar și la dublu în 2016 la Rio, când a făcut pereche cu Marc Lopez și i-a învins dramatic pe românii Mergea și Tecău.

ADVERTISING

Rămâne de văzut cât tenis va juca Nadal în 2024, care va fi ultimul său sezon în circuitul ATP. Toni, unchiul său, a declarat că ibericul își va relua antrenamentele în luna august.

”La nivel personal, zi de zi la muncă, lucrurile sunt dificile. Problema fizică nu a progresat așa cum ar fi trebuit. Nu există o dată în care pot spune că voi reveni, mi-aș dori să fiu prezent la Davis Cup 2023. Voi încerca să revin în 2024 pentru probabil ultimul meu an în circuit, să-mi iau rămas bun de la toate turneele care au contat în cariera mea”, a declarat Rafael Nadal, în data de 18 mai, cu zece zile înaintea startului Roland Garros 2023, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

D.A.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!