Momente dramatice la Copenhaga la EURO 2020. Christian Eriksen a fost resuscitat pe gazon, iar acum a fost stabilizat. Mijlocașul danez poate vorbi și respiră singur

Momente dramatice la Copenhaga la EURO 2020. Christian Eriksen a fost  resuscitat pe gazon, iar acum a fost stabilizat. Mijlocașul danez poate vorbi și respiră singur

Scene dramatice la Copenhaga în cadrul întâlnirii dintre Danemarca și Finlanda de la EURO 2020. Vedeta gazdelor, mijlocașul de 29 de ani de la Inter Milano, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon din senin și a fost resuscitat minute în șir sub privirile îngrozite ale soției, colegilor și suporterilor.

În minutul 43, Eriksen s-a prăbușit undeva în colțul terenului, lângă fanionul de corner, pe partea stângă, în momentul în care aștepta să intre în posesia balonului.

Colegii au făcut un zid în jurul fotbalistului și a echipei medicale care a intervenit de urgență și l-a resuscitat minute în șir pe danez. Stadionul s-a cufundat într-o liniște apăsătoare și mulți suporteri au început să plângă pe măsură ce vedeau că situația nu se îmbunătățește.

Jucătorii finlandezi au fost rugați să meargă în liniște la vestiare.

ADVERTISING

Într-un final, medicii au reușit să-l stabilizeze și Eriksen a fost luat cu targa de pe stadion.

Se știe în acest moment că în jurul orei 20:10 Eriksen a fost transportat la spital, iar UEFA a anunțat printr-un comunicat faptul că acest meci între Danemarca și Finlanda a fost suspendat pe motive medicale.

De asemenea, corespondentul special al Radio Marca, jurnalistul Pablo Parra, a dezvăluit faptul că medicii păreau optimiști în momentul în care au părăsit stadionul cu Eriksen alături de ei.

Cotidianul britanic The Guardian anunță faptul că în acest moment șansele ca această partidă să se mai reia în această seară sunt foarte mici.

Jurnalistul Philip O'Connor a notat pe Twitter faptul că: „Un coleg de la Reuters l-a văzut pe Eriksen ridicând mâna în timp ce era scos de pe teren. Avem speranțe”. De asemenea, tot pe Twitter circulă fotografii cu Eriksen plecând conștient de pe gazon.

Crainicul stadionului a anunțat fanii că Eriksen a ajuns la spital și că se vor mai oferi informații noi la ora 20:45, ora României evident. Numele său este strigat de tot stadionul Parken.

ADVERTISING

De cealaltă parte, de la spital vin informații, potrivit BeinSports, că starea danezului este stabilă, dar totuși extrem de îngrijorătoare. Și reprezentanții UEFA au anunțat că starea danezului este stabilă.

O decizie în ce privește meciul va fi luată după o ședință de urgență cu oficialii celor două echipe ce are loc de la 20:45.

„Eriksen este treaz și va efectua examinări suplimentare la Rigshospitalet”, este ultimul anunț făcut de Federația daneză de fotbal.

De asemenea, presa iberică mai anunță că jucătorul lui Inter respiră, este treaz, conștient, cooperează și poate vorbi cu cei din jur. În plus, directorul sportiv al lui Inter, Giuseppe Marotta, spune și el pe Twitter că există motive de optimism în acest moment în legătură cu starea medicală a lui Eriksen.

UEFA a anunțat oficial faptul că jocul se va relua de la 21.30, după ce jucătorii ambelor formații au mers la arbitru pentru a-l ruga ca partida să continuie. La 21.30 se vor mai juca ultimele 4 minute din prima repriză.

ADVERTISING

Jucătorii au decis să joace abia după ce li s-a confirmat că Eriksen este OK. Fotbaliștii ambelor echipe au ieșit la încălzire. Întâi se vor juca ultimele 5 minute ale primei reprize. După o scurtă pauză, repriza secundă.

La reluare, Finlanda s-a impus cu scorul de 1-0 în fața danezilor, gol marcat de Pohjanpalo, în timp ce Hojbjerg a ratat un penalti pentru gazde în minutul 74.

EURO 2020: Finlanda a învins Danemarca într-un meci în care fotbalul nu a contat deloc

Iată mai jos filmul acestor evenimente dramatice:

INFO: Eriksen a fost luat pe targă de către medici și dus de urgență către cel mai apropiat spital...așteptam vești bune din capitala Danemarcei..

INFO: Ultima informație care vine de la Copenhaga este că partida tocmai a fost suspendată de către UEFA. Arbitrii, brigada din Anglia pleacă și ea către vestiare..

INFO: Sunt cu adevărat momente tulburătoare la Copenhaga...soția lui Eriksen a coborât pe gazon, nu are voie să se apropie de acea zona, dar plânge în hohote în brațele lui Kjaer și Schmeichel. Jucătorii finlandezi sunt rugați să meargă la vestiare acum..

Min.47: Colegii au făcut un zid în jurul lui Eriksen și a echipei medicale pentru a se vedea cât mai puțin. Fanii plâng pe stadionul Parken. Arbitrul Anthony Taylor se sfătuiește cu oficialii UEFA...Resuscitarea continuă..

Min.45: De peste 3 minute a început resuscitarea lui Eriksen, medicii au adus un defibrilator și încearcă tot ceea ce este omenește posibil pentru a-l salva pe marele jucător danez, campion recent cu Inter Milano..

Min.43: Momente dramatice la Copenhaga, în timpul partidei de pe Parken, vedeta Danemarcei, Christian Eriksen, s-a prăbușit pe gazon, fără să fie atins de nimeni, au intervenit de urgență medicii, în acest moment are loc resuscitarea. Este o liniște mormântală...jucătorii plâng pe teren..

UEFA EURO 2020 - All 24 Teams (Trailer)

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Primele cuvinte ale unui antrenor fericit, Roberto Mancini, după meciul perfect făcut de Italia la deschiderea EURO 2020

Cele mai interesante recorduri și statistici după meciul de deschidere de la EURO 2020 dintre Italia și Turcia

Din Bundestag, într-un business 100% românesc de costume made to measure: Pandemia ne-a motivat să gândim dincolo de aparentele limitări

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!