EURO 2020: Finlanda a învins Danemarca într-un meci în care fotbalul nu a contat deloc

EURO 2020: Finlanda a învins Danemarca într-un meci în care fotbalul nu a contat deloc

Finlanda a trecut de Danemarca în grupa B de la EURO 2020, scor 1-0, într-un meci în care însă scorul a fost mult prea puțin important.

Singurul gol a venit de la Pohjanpalo, în minutul 60, într-o partidă în care Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren și a fost resuscitat de medicii veniți în mare grabă pe gazon.

Partida în sine de fotbal dintre Danemarca și Finlanda a contat mai puțin, au contat evenimentele care au avut loc din minutul 43, cu Chistian Eriksen în rol principal. Mijlocașul danez al lui Inter s-a prăbușit pe gazon fără să fie atins de nimeni și a fost nevoie să fie resuscitat minute în șir.

ADVERTISING

LIVE Momente dramatice la Copenhaga. Christian Eriksen a fost resuscitat pe gazon, iar acum a fost stabilizat. UEFA a luat decizia de a relua jocul Danemarca - Finlanda de la EURO 2020

Într-o liniște mormântală, cu mii de fani izbucnind în lacrimi, cu soția lui Eriksen intrată și ea pe teren, toată lumea aștepta o minune. O minune care a venit, căci fotbalistul și-a revenit puțin, a plecat conștient de pe Parken Stadion, pentru a fi transportat de urgență la spital.

Acolo de unde curând am primit vești bune, căci știm în acest moment că Eriksen vorbește, cooperează și este conștient, din fericire, el fiind la câțiva milimetri am putea spune de o mare tragedie.

La cererea ambelor formații, partida s-a reluat după ora 21.30, iar Finlanda s-a impus cu 1-0, singurul gol fiind marcat cu capul de Pohjanpalo, în minutul 60, gol cu capul după o mare gafă a lui Schmeichel, care practic a scapăt balonul în plasă.

ADVERTISING

Danemarca a avut șansa egalării în minutul 74, când a primit un penalti după un fault la Poulsen, dar fundașul Hojbjerg a șutat incredibil de slab, iar portarul finandez a prins lejer mingea.

S-a terminat 1-0 pentru finlandezi, care câștigă primul lor joc într-un turneu final de Campionat European, la chiar prima încercare.

Echipele de start:

Danemarca: Schmeichel - Wass, Kjaer, Christensen, Maehle - Eriksen (Jensen 45), Hojbjerg, Delaney - Poulsen, Wind, Braithwaite.
Selecționer: Kasper Hjulmand.

Finlanda: Hradecky - Raitala, Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen - Lod, Kamara, Sparv, Toivio - Pohjanpalo, Pukki.
Selecționer: Markku Kanerva.

ADVERTISING

Arbitru: Anthony Taylor, Anglia.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Barbora Krejcikova i-a dedicat cu lacrimi în ochi trofeul de la Roland Garros Janei Nowotna

Gazonul de la Arena Națională și-a revenit după inundația de sâmbătă (Galerie foto)

Italia nu mai vaccinează cu AstraZeneca persoanele sub 60 de ani. Nici pe cei care au făcut deja o doză

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!