Barbora Krejcikova i-a dedicat cu lacrimi în ochi trofeul de la Roland Garros Janei Nowotna

Barbora Krejcikova i-a dedicat cu lacrimi în ochi trofeul de la Roland Garros Janei Nowotna

Cehoaica Barbora Krejcikova este noua campioană la Roland Garros, campioană în premieră la un turneu de Mare Șlem, la 25 de ani, iar la final de partidă la Paris nu și-a mai putut stăpâni lacrimile.

Fostul loc 33 WTA, de luni 15, s-a impus în ultimul act de la Paris cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, în fața Anastasiei Pavlyuchenkova, Rusia, favorita 31 pe zgura pariziană.

La final de meci, Krejcikova nu și-a putut stăpâni lacrimile, căci i-a dedicat acest mare trofeu Janei Nowotna, fosta mare jucătoare de tenis din Cehia, cea care i-a ghidat pașii în tenis și cea care a murit în 2017 după o boală necruțătoare.

"Am trecut prin clipe foarte grele când Jana Novotna s-a stins din viață. Știu că mă privește și știu că ce s-a îmâmplat aici în ultimele săptămâni e datorită ei. Sper că e mândră de mine. Ultimele ei cuvinte pentru mine au fost să mă bucur de tenis și să încerc să câștig un Grand Slam", a spus Barbora Krejcikova la interviul de pe teren, înainte de ceremonia de premiere.

ADVERTISING

Barbora Krejcikova este noua campioană de la Roland Garros

Este prima câștigătoare din Cehia la Roland Garros după Hana Mandlikova în 1981.

Doar două trofee are Krejcikova în carieră, ambele obținute în 2021, Strasbourg și Roland Garros.

Nowotna a murit la 49 de ani, fiind campioană de Mare Șlem la Wimbledon în 1998, câștigătoarea Turneului Campioanelor în 1997, dar și multiplă campioană de GS la dublu, de 2 ori la Australian Open, de trei la Roland Garros, de patru ori la Wimbledon și de trei ori la US Open.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Dezastru pe Arena Națională! Gazonul a fost inundat după ploaia torențială din București, iar Austria și-a anulat antrenamentul oficial (Galerie foto & video)

Veste proastă pentru Gigi Becali, Bogdan Stancu e pe cale să se înțeleagă cu o grupare din Turcia - presă

30.000 de bucureșteni ar muri dacă ar fi acum un cutremur ca în '77. Consilierul lui Nicușor Dan spune că nu sunt bani și consolidările merg mai greu decât se aștepta

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!