Preliminariile Campionatului Mondial din 2022: România pierde onorabil în fața Germaniei

Preliminariile Campionatului Mondial din 2022: România pierde onorabil în fața Germaniei

Germania s-a impus în fața României în etapa secundă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022, scor 1-0 pe Arena Națională din București, într-o partidă în care băieții lui Mirel Rădoi s-au descurcat onorabil.

Singurul gol a fost reușit de Serge Gnabry, starul lui Bayern, campioana Europei, în minutul 17.

România nu a început deloc rău ca atitudine partida cu Germania de pe Arena Națională. Băieții lui Rădoi au arătat un aplomb ofensiv consistent și în câteva rânduri au părut că pot crea pericol la poarta lui Neuer, chiar dacă nu au ratat concret ocazii de gol.

Nemții au început mai potolit, exact ca un motor Diesel, dar se vedea oricum liniștea și dezinvoltura unui lot care joacă la echipe celebre precum Bayern, Manchester City sau Borussia. De multe ori pasele aduceau a joc amical în viziunea oaspeților.

Oaspeți care au și marcat în minutul 17 prin Serge Gnabry, fostul jucător exilat de Arsenal sau WBA, după o fază suspectă de offside la Havertz, pasă în câțiva metri și apoi reluare în poarta goală.

Două minute mai târziu, Kimmich izbea bara transversală cu un șut de la 30 de metri, dar Niță a avut noroc. Niță a avut oricum 2-3 intervenții inspirate și scorul de la pauză, 0-1, i se datorează și lui.

ADVERTISING

Cu ce am rămas noi în primele 45 de minute? Un singur șut pe poartă tras de Marin, prins ușor de Neuer, plus două voleuri ce puteau avea și o soartă mai bună, semnate de Mihăilă și Keșeru.

Niță a fost de departe eroul formației noastre și după pauză. În minutul 60, deja el avea 5 parade mari și late în fața atacanților germani. Nemții puteau să aibă un avans mult mai liniștitor, însă și ei poate că au avut șansă la șutul lui Tănase de la circa 14 metri, peste bară.

Germania avea clar de partea ei maturitatea, eleganța, dezinvoltura în joc, care a semănat pe alocuri și cu o ușoară aroganță.

Finalul de joc totuși a fost unul în care băieții lui Low au lăsat pedala de accelerație și au permis jucătorilor în galben să forțeze. Și asta am făcut, iar ocaziile au venit. Mai întâi un șut al lui Pușcaș din plin careu, apoi o reluare Maxim de la distanță, pentru ca marea șansă de egalare să fie ratată de Stanciu în minutul 90, șut din câțiva metri în plasa laterală, deși avea doi colegi singuri lângă el în careul mic..

S-a terminat onorabil până la urmă 0-1, la câte ocazii au ratat germanii, iar România rămâne cu 3 puncte, cu speranța că din această triplă de meciuri vom rămâne la final cu 6 puncte, dacă vom putea învinge la Erevan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de meci, Germania câștigă cu 1-0!

Min.93: Iese și Sane și intră Younes, schimbare la nemți.

Min.91: Iese Gnabry și intră Neuhaus.

Min.90: STANCIU a fost singur-singurel cu Neuer, putea să paseze în careul mic unde erau doi jucători, dar a ales să tragă...prost, în plasa laterală!!

Min.89: Șut de la distanță Maxim mult aiurea..

Min.86: URIAȘĂ OCAZIE a lui Pușcaș! L-a păcălit atacantul nostru pe Rudigger, dar șutul său din plin careu a fost slab și pe centru, prinde Neuer..

Min.82: Ultimele două schimbări la echipa noastră. Intră Cicâldău și Maxim, ies Hagi și Tănase.

Min.80: Încă o mare intervenție a lui Niță la Werner, după o prostie făcută de Ovidiu Popescu la mijlocul terenului!!

Min.75: Iese Havertz și intră Timo Werner, ambii jucători ai lui Chelsea.

Min.71: Hagi a încercat o execuție fantezistă din corner, eventual iarăși un gol direct din corner, dar Neuer nu poate fi păcălit așa..

Min.65: Două schimbări la echipa noastră, intră Pușcaș în locul lui Keșeru, iar Man îi ia locul lui Mihăilă.

Min.57: Niță mai scoate o minge! Șut Gnabry de la circa 10-15 metri, balonul trece agonizant lângă bara din stânga..

ADVERTISING

Min.55: Ce șansă are Tănase!! Șutul său se duce la un metru și ceva peste poartă, după ce mingea ajunge la el ulterior unei centrări de pe flancul stâng..

Min.53: Ginter încearcă și el o reluare, dar nimerește alături. Cât de ușor și de degajat pasează nemții..

Min.49: O nouă paradă bună a lui Niță și la șutul lui Goretzka.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Schimbare la pauză pentru noi, intră Burcă în locul lui Camora.

PAUZĂ, 1-0 pentru Germania la București!

Min.42: Lovitură de cap Gnabry mult peste poartă după o lovitură liberă.

INFO: Posesie aproape dublă pentru Germania, în comparație cu formația României.

Min.37: Avem o lovitură liberă ce ar putea părea periculoasă, mingea e departe însă și e aproape de flancul stâng.

Min.31: Gnabry ratează o execuție din prima de lângă careul mic, avem puțin noroc, prinde Niță.

Min.26: Prim șut pe poartă al României, după o fază frumoasă, șut de la distanță Marin, dar prinde ușor Neuer.

Min.19: Kimmich trimite o bombă de la 30 de metri direct în transversală, ce ocazie are Germania pentru a se desprinde, Germania începe să își arate clasa.

Min.17: GOL Germania!! Gnabry punctează din câțiva metri cu poarta goală, după ce Havertz, pasatorul decisiv, fusese mai devreme într-o poziție suspectă de offside. Am clacat se pare..

Min.16: Prim cartonaș galben al partidei, pe care îl vede Ovidiu Popescu, fault din spate la Sane.

Min.12: Cât de bine l-a văzut Vlad Chiricheș cu o lansare pe Mihăilă! Noul star al Parmei a preluat, însă din nou, și el, precum Keșeru, a voleiat mult peste transversală!!

Min.9: Niță stă bine în fața lui Kai Havertz, un jucător de peste 80 de milioane de euro! A închis bine colțul scurt și a respins portarul Spartei Praga!

Min.8: O ocazie mare pentru România!! Mihăilă fuge pe flancul stâng, îl vede în centru pe Keșeru, centrează bine, dar voleul fostului atacant al Stelei se duce mult aiurea. Ce păcat..

Min.4: Prim șut spre poarta noastră, Emre Can trimite, dar mult alături. Ne-au surprins din nou nemții, acum pe flancuri.

Min.2: O primă fază periculoasă a nemților, Havertz, un număr 10 extrem de mobil, a părut că va debloca lacătul defensivei noastre.

ÎNCEPE PARTIDA!

21.42: S-au intonat și cele două imnuri, în câteva zeci de secunde ne vom pregăti de start, e meciul acestei grupe pentru noi, în fața unei cvadruple campioane mondiale.

21.39: Cele două echipe au intrat pe teren, ne pregătim pentru intonarea celor două imnuri de stat.

21.00: Surpriză uriașă în grupa noastră, Armenia trece de Islanda cu 2-0 și are maximum de puncte înainte de întâlnirea cu noi din 31 martie.

Uriașă surpriză în grupa României de calificare la CM 2022. Islanda a fost învinsă în Armenia

Echipele de start:

România: 1. Niță – 4. Popescu, 6. Chiricheș-cpt., 3. Toșca, 22. Camora – 7. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 19. Tănase, 21. Mihăilă – 13. Keșeru.
Rezerve: 12. Lazar, 16. Radu – 2. Mogoș, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Bicfalvi, 20. Man, 23. Crețu.
Selecționer: Mirel Rădoi.

Germania: 1. Neuer – 13. Klostermann, 4. Ginter, 16. Rudiger, 23. Can – 21. Gundogan, 18. Goretzka, 6. Kimmich – 19. Sane, 20. Gnabry, 10. Havertz.
Rezerve: 12. Leno, 22. Ter Stegen – 2. Max, 5. Tah, 8. Musiala, 9. Werner, 11. Younes, 14. Neuhaus, 18. Wirtz.
Selecționer: Joachim Low.

Arbitru: C.Turpin (Franța).

România s-a impus în fața Macedoniei cu 3-2, în prima rundă din preliminarii, în timp ce Germania a trecut ușor acasă de Islanda, scor 3-0.

Echipa noastră nu a învins niciodată Germania într-un meci oficial, are o singură victorie totuși, într-un amical, scor 5-1 pe Giulești în 2004.

Meciul se joacă pe Arena Națională și este televizat de Pro TV.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Prima reacție a Federației de fotbal din Ungaria după incidentele din partida cu România de la Euro

Care ar putea fi surprizele din primul 11 al lui Mirel Rădoi în meciul cu Germania - presă

EURO U21: România învinge Ungaria la Budapesta

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!