Jocurile Olimpice încă mai riscă să fie amânate

Jocurile Olimpice încă mai riscă să fie amânate

Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămâne în continuare o opţiune, pe fondul evoluţiei pandemiei de coronavirus, a afirmat unul dintre responsabilii principalului partid aflat la putere în Japonia, citat de presa locală, informează AFP.

„Ar trebui să anulăm Jocurile fără ezitare, dacă nu mai este posibil” ca acestea să fie organizate în această vară, a declarat Toshihiro Nikai, într-un interviu acordat postului nipon de televiziune TBS.

"Dacă infecţiile se răspândesc din cauza Jocurilor Olimpice, nu ştiu la ce servesc", a adăugat secretarul general al Partidului Liberal-Democrat (PLD) japonez.

ADVERTISING

Deşi consideră că au rămas "o mulţime de dificultăţi de depăşit", Nikai şi-a nuanţat afirmaţiile, precizând: "Cu siguranţă, vrem să facem din Jocuri un succes". "Este important ca Japonia să genereze entuziasm cu participarea publicului", a adăugat el.

Comentariile oficialului nipon vin cu 99 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), care au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

În timp ce campania de vaccinare are un debut lent în Japonia, în acest moment ţara se confruntă cu al patrulea val de infectări, care a obligat recent autorităţile să reimpună restricţii în mai multe departamente, inclusiv în Tokyo.

ADVERTISING

Japonia a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de Covid-19, un nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lunii ianuarie pe teritoriul său.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇