George Pușcaș, "vrăjit" de calificarea României în optimile EURO 2024: "Nu cred că realizăm ceea ce se întâmplă acum"

George Pușcaș, "vrăjit" de calificarea României în optimile EURO 2024: "Nu cred că realizăm ceea ce se întâmplă acum"

Atacantul George Puşcaş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că el şi colegii săi din naţionala de fotbal a României au demonstrat pe teren în meciurile de până acum că pot să se bată de la egal la egal cu Olanda, adversara din optimile de finală ale EURO 2024.

„Cred că vom fi pregătiţi la ora jocului de Olanda. Am venit aici să trecem de grupe şi acum ne regăsim într-un moment istoric pentru România. Iar dacă tot am ajuns pe valul acesta incredibil al competiţiei sper să putem continua performanţa aceasta şi să fim pregătiţi pentru un meci mare. Mă simt recunoscător să ajung să joc la o asemenea competiţie cu naţionala României, cu ţara mea, şi să pot să înfrunt unii dintre cei mai buni jucători din lume. Avem încredere că putem să ne batem cu Olanda, am demonstrat asta pe teren. Eu sunt entuziasmat să fiu în teren şi să mă bat de la egal la egal cu orice adversar. Iar acum bucuria pe care o trăim consider că o merităm”, a spus el.

ADVERTISING

"În 2019, la tineret, am avut un grup la fel de frumos cum avem şi acum. Şi am plecat ca şi acum, nu prea credea nimeni că putem ieşi din grupa aceea de foc. Aşa a fost şi această grupă. Atunci nu mă gândeam că puteam să ajung în semifinale, dar sentimentul s-a construit pe parcurs, de la meci la meci. Iar după ce am realizat performanţa de la tineret mă gândeam că o să vreau să fac asta şi la echipa mare. Simţeam că la un moment dat o să vreau să joc la un European cu naţionala mare. Iar acum, după tot ce s-a întâmplat în preliminarii, credeam că vom ieşi din grupa aceasta. Şi acum sperăm şi la mai bine. Pentru că este loc de şi mai bine. Echipa dacă a demonstrat până aici, poate să demonstreze şi în continuare. Şi de ce să ne mulţumim cu ce am făcut până acum? Eu cred cu tărie că avem potenţial şi că putem produce din nou asemenea bucurii suporterilor", a adăugat Puşcaş.

ADVERTISING

Atacantul susţine că niciunul dintre jucătorii primei reprezentative nu realizează acum importanţa calificării în optimile de finală ale Campionatului European.

"Nu cred că acum realizăm cu adevărat ceea ce se întâmplă. Probabil că rezultatele de acum se vor simţi în anii care urmează. Şi probabil ne vom bucura de ele mai încolo, cu trecerea timpului. Calificarea aceasta nu este o palmă pentru cei care ne-au criticat înainte. Lumea iubeşte naţionala, critici şi nemulţumiri vor fi mereu. Cel mai bun răspuns pe care îl puteam da noi era pe teren prin calificarea la EURO şi acum prin această calificare în optimi. Drumul nostru trebuie să rămână constant, iar din critici trebuie doar să învăţăm", a explicat George Puşcaş.

ADVERTISING

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

Naţionala condusă de Edward Iordănescu va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

  • Meci 42 Franța – Belgia (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 41 Portugalia – Slovenia (Frankfurt, 22:00)

2 iulie

  • Meci 43 România – Olanda (Munchen, 19:00)
  • Meci 44 Austria – Turcia (Leipzig, 22:00)

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

  • Meci 45 Spania – Germania (Stuttgart, 19:00)
  • Meci 46 Câștigătoare meci 41 – Câștigătoare meci 42 (Hamburg, 22:00)

6 iulie

  • Meci 48 Anglia – Elveția (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 47 Câștigătoare meci 43 – Câștigătoare meci 44 (Berlin, 22:00)

SEMIFINALE

9 iulie

  • Meci 49 Câștigătoare meci 45 – Câștigătoare meci 46 (Munchen, 22:00)

10 iulie

  • Meci 50 Câștigătoare meci 47 – Câștigătoare meci 48 (Dortmund, 22:00)

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Câștigătoare meci 49 – Câștigătoare meci 50 (Berlin, 22:00)

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!