EURO 2024: Cursa specială TAROM, cu bilete de până la 800 de euro, are întârziere de aproape 5 ore. Explicația companiei

EURO 2024: Cursa specială TAROM, cu bilete de până la 800 de euro, are întârziere de aproape 5 ore. Explicația companiei

Cursa specială TAROM de la Frankfurt, introdusă cu ocazia EURO 2024, care trebuia să ajungă în Bucureşti joi, la 14:55, are întârziere de ore întregi. Abia la ora 16:00 pasagerii făceau formalităţile de îmbarcare.

Şi vorbim de un zbor pentru care un bilet a costat între 600 şi 800 de euro.

Cursa trebuia să plece la 11.30, însă pasagerii au fost informaţi de mai multe ori, joi, în legătură cu amânarea zborului.

"În acest moment pasagerii efectuează formalităţile de îmbarcare, zborul urmând să ajungă în această după-masă pe aeroportul Otopeni", a anunţat compania la 16.05.

ADVERTISING

”Acest decalaj a fost cauzat de faptul că aeronava care a preluat suporterii români din Frankfurt a sosit cu întârziere din destinaţia Amsterdam, unde a avut loc o intervenţie tehnică.

Prin urmare, zborul a trebuit reprogramat pentru un alt slot orar. Reamintim că la nivel european sectorul transportului aerian întâmpină congestii, cu o disponibilitate redusă a sloturilor de operare”, precizează compania.

TAROM atribuie întârzierea şi unor factori independenţi de operaţiunile companiei, inclusiv: disponibilitatea sloturilor la aeroportul din Frankfurt, traficul aglomerat la decolare şi aterizare, dificultăţile şi problemele organizatorice ale agenţilor de handling de pe aeroportul Frankfurt.

ADVERTISING

”Aceşti factori, împreună cu traficul ridicat din majoritatea aeroporturilor europene, determină de multe ori schimbarea planurilor de zbor şi eforturi ridicate din partea companiilor aeriene. Operând în acest context, precum întregul sector de transport aviatic, compania TAROM a depus toate eforturile necesare în vederea reprogramării cât mai rapide a cursei, luând măsurile necesare pentru revenirea pasagerilor în ţară cât mai curând cu putinţă şi în condiţii de siguranţă maximă”, transmite TAROM.

ADVERTISING

Două curse speciale a făcut TAROM între Bucureşti şi Frankfurt pentru suporterii echipei României.

Un zbor special a fost cel din data de 26 iunie, cu întoarcere pe 27 iunie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇