FC Barcelona a concediat un conducător

FC Barcelona a concediat un conducător

Fostul fotbalist francez Eric Abidal a fost concediat din funcţia de director sportiv al clubului FC Barcelona, a anunţat marţi într-un comunicat vicecampioana Spaniei, a doua zi după demiterea antrenorului Quique Setien, informează AFP şi Reuters.

„FC Barcelona şi Eric Abidal au ajuns la un acord pentru a pune capăt contractului care-i unea. Clubul doreşte să-i mulţumească public lui Eric Abidal pentru profesionalismul, angajamentul, devotamentul său (…)”, a indicat gruparea catalană.

Echipa traversează una dintre cele mai grave crize din istoria sa, care a culminat vineri cu înfrângerea ruşinoasă în faţa lui Bayern Munchen (2-8), în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISING

Fostul fundaş, dublu câştigător al Ligii Campionilor cu Barca, a îndeplinit ceva mai mult de doi ani funcţia de director sportiv. Abidal a fost ţinta criticilor încă de la începutul acestui an.

El a fost arătat cu degetul mai ales pentru felul cum a gestionat demiterea fostului antrenor Ernesto Valverde, înlocuit cu Quique Setien pe 13 ianuarie. Împreună cu alţi oficiali, Abidal l-a vizitat în Qatar pe Xavi, antrenorul echipei Al-Sadd, pentru a-i propune să fie numit în locul lui Valverde, aflat încă în funcţie, dar fostul mare jucător al Barcei a refuzat.

ADVERTISING

Această afacere l-a urmărit pe francez până în momentul demiterii: pe 6 februarie, marea vedetă Lionel Messi a renunţat la tăcerea sa obişnuită şi a publicat un mesaj pe Instagram, cerându-i directorului sportiv "să-şi asume deciziile" şi "să dea nume", după ce acesta a afirmat într-un interviu că jucătorii sunt responsabili de demiterea lui Valverde.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇