Echipa României și-a aflat adversara din barajul pentru menținerea în elita Billie Jean-King Cup

Echipa României și-a aflat adversara din barajul pentru menținerea în elita Billie Jean-King Cup

Echipa națională feminină de tenis, înscrisă în Billie Jean-King Cup, fosta FedCup, și-a aflat miercuri viitoarea adversară din barajul de menținere în Grupa Mondială I.

Țara noastră a avut șansă și va rămâne în Europa, acolo unde în luna noiembrie va întâlni o țară vecină, e vorba de Serbia. Federația Internațională de Tenis a efectuat, miercuri, la Londra, tragerea la sorți atât pentru turneul final, cât și pentru meciurile de baraj.

Acolo, România a fost trimisă în deplasare cu Serbia. România a ajuns în această fază după ce am condus Slovenia cu 2-0 la barajul trecut, iar în partida a treia Ana Bogdan a ratat un meci pe care l-a avut în mână. S-a pierdut și meciul de dublu, decisiv, astfel că trebuie să disputăm acest baraj de menținere în elită.

Ultima confruntare directă avea loc în 2014, la Arenele BNR, în barajul de promovare în Grupa Mondială. Tricolorele s-au impus atunci cu 4-1, având o echipă de vis, cu Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculescu. Antrenor era Alina Tecșor-Cercel. La sârboaice a evoluat și Ana Ivanovici, fosta lideră mondială WTA.

ADVERTISING

Serbia se bazează pe Olga Danilovici, cea mai bună rachetă a sa, locul 104 în lume. Dacă vom pierde barajul vom retrograda în al doilea eșalon al BJK Cup, Grupa 1, zona Europa Africa. Serbia conduce la general România în meciurile de FedCup, scor 2-1.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!