Ce spune Pep Guardiola înaintea meciului cu Real Madrid

Ce spune Pep Guardiola înaintea meciului cu Real Madrid

Pep Guardiola, antrenorul liderului din Premier League, Manchester City, consideră că duelul cu Real Madrid din semifinalele actualei ediţii a Ligii Campionilor la fotbal va fi „un test incredibil” pentru echipa sa.

„Pentru noi, să joci împotriva celor de la Real Madrid este un test incredibil şi vom încerca să ne calificăm, suferind când va trebui să suferim şi rămânând împreună. Iar când vom avea mingea, vom încerca să atacăm, să facem totul cât mai bine posibil. Dacă ar trebui să concurăm cu istoria, nu am avea nicio şansă, ei sunt mai buni, au fost de multe ori în această competiţie, în timp ce noi, înainte de ultimul deceniu, nu am ajuns niciodată aici. Istoria este acolo, nu o putem schimba, dar mâine (marţi) vom juca 11 la 11, cu o singură minge pe teren, iar jucătorii vor hotărî dacă luarea deciziilor este bună sau nu”, a declarat Guardiola într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

"Însă, era indiferent dacă am fi înfruntat-o pe Bayern Munchen, FC Barcelona sau orice altă echipă care ajunge în mod regulat la acest nivel al competiţiei. În urmă cu câţiva ani, noi nu disputam aproape niciodată aceste tururi, iar acum suntem prezenţi aici în mod regulat. Este un lucru bun. Însă, calificarea în finală ar fi încă o lecţie bună pentru noi. Cu siguranţă, ar fi bine pentru viitor", a adăugat tehnicianul spaniol.

Guardiola este conştient că atacantul francez Karim Benzema va fi cel mai mare pericol în dubla cu Real Madrid: "Este un jucător fantastic, ştim asta, însă vom încerca să ne apărăm bine în fazele în care va trebui să ne apărăm şi să ne creăm, de asemenea, ocazii de a marca".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu trebuie să pierdem niciun moment din vedere că accederea în semifinalele Champions League este un mare succes. Evident că vrem mai mult. Însă nu ne putem gândi că, pentru că suntem Manchester City, trebuie să câştigăm mereu, jucând un fotbal fantastic şi marcând de fiecare dată patru sau cinci goluri. Nu asta este realitatea. Realitatea este că fotbalul este un business foarte complicat pentru toată lumea şi toţi vor să ajungă cât mai sus", a mai spus antrenorul lui Manchester City.

Manchester City va primi marţi seară vizita echipei Real Madrid, manşa secundă a acestei confruntări fiind programată în data de 4 mai, pe stadionul Santiago Bernabeu din capitala Spaniei.

ADVERTISING

Cealaltă semifinală a Ligii Campionilor va fi tot un duel anglo-spaniol, între FC Liverpool şi Villarreal, care vor disputa prima manşă miercuri seară, pe Anfield.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!