Ce spune Pep Guardiola după victoria cu 4-0 din meciul cu Real Madrid

Ce spune Pep Guardiola după victoria cu 4-0 din meciul cu Real Madrid

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a afirmat că victoria categorică obţinută miercuri în faţa formaţiei Real Madrid (4-0), sinonimă cu calificarea în finala Ligii Campionilor la fotbal, reprezintă o frumoasă revanşă după confruntarea pierdută în faţa spaniolilor în urmă cu un an, în semifinalele principalei competiţii continentale intercluburi.

„Cetăţenii” s-au impus prin golurile marcate de Bernardo Silva (23, 37) şi Julian Alvarez (90+1) şi autogolul lui Eder Militao (76), iar în finala programată pe 10 iunie la Istanbul vor avea ca adversară formaţia Inter Milano, care a câştigat la rândul ei duelul sută la sută italian cu marea sa rivală AC Milan (3-0 la general).

ADVERTISING

"Cred că durerea pe care am trăit-o anul trecut a fost prezentă aici. Energia pe care am avut-o în cursul ultimului an, după criticile primite, a fost aici. Astăzi am primit recompensa pe care o meritam. Am jucat cu durerea trăită un an întreg după eliminarea de anul trecut. Am trecut însă peste toate. Sportul îţi oferă întotdeauna o a doua şansă, îţi oferă mereu şansa de a-ţi lua revanşa", a declarat Guardiola la finalul meciului de pe Etihad Stadium.

"A fost atât de dureros când oamenii au criticat lipsa de personalitate a jucătorilor. Un an mai târziu, arătăm din nou cât de special este acest grup de jucători. Dar toţi cei din organizaţie trebuie lăudaţi, de la preşedinte şi proprietar până la cel mai mic angajat, toată lumea lucrează pentru un scop. Când ajungi în finala Ligii Campionilor sărbătoreşti, dar nu avem prea mult timp, pentru că avem şansa să câştigăm Premier League duminică. Ei bine, asta este o problemă frumoasă. Mâine vom lua micul dejun alături de familiile noastre, o zi de odihnă şi apoi ne pregătim pentru meciul de duminică (pe teren propriu, cu Chelsea - n.red.)", a adăugat antrenorul lui Manchester City.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce priveşte finala, Guardiola a spus că oamenii vor considera acum că elevii săi sunt "favoriţi" şi acesta nu este un lucru bun pentru echipa sa, iar dacă va ajunge să piardă finala se va spune că a fost vorba de "ghinion". "Plăcerea de a fi acolo este incalculabilă. Desigur, Inter ne poate învinge, dar nimeni nu ne poate lua modul în care am jucat" în această seară, a subliniat tehnicianul spaniol.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇