Viena e primul oraș din Europa care vaccinează anti-Covid copiii mici. Nu mai așteaptă aprobarea EMA

Viena e primul oraș din Europa care vaccinează anti-Covid copiii mici. Nu mai așteaptă aprobarea EMA

Viena, capitala Austriei, este primul oraș din Europa care va începe să vaccineze copiii mai mici de 12 ani împotriva COVID-19, chiar dacă nu are aprobarea EMA.

Autoritățile au anunțat că vor aproba, vinerea viitoare, din 12 noiembrie, serul de la BioNTech-Pfizer pentru această categorie de vârstă, fără să să mai aștepte aprobarea EMA.

„Cererea de vaccinări împotriva COVID-19 pentru copii este mare. În această fază a pandemiei, nu trebuie să pierdem timp în Austria, pentru că pandemia lovește populație din ce în ce mai tânără”, a spus Peter Hacker, un oficial vienez de sănătate publică, potrivit The New York Times, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu a autorizat încă niciun vaccin anti-COVID pentru copiii sub 12 ani.

Aprobarea a fost însă dată în SUA săptămâna aceasta. Marți seară, comisia de avizare a vaccinurilor din cadrul CDC a votat în unanimitate recomandarea imunizării pediatrice. La doar câteva ore, directorul CDC, Rochelle Walensky, a dat aprobarea finală.

”Ca mamă, încurajez părinții care au nelămuriri să le discute cu medicii pediatri, asistenții școlari sau farmaciștii, astfel încât să obțină mai multe informații despre vaccin și importanța imunizării copiilor lor”, a spus Walensky, într-o declarație de presă.

ADVERTISING

Deja 15 milioane de doze pentru copii fuseseră trimise către centrele de vaccinare de marți seară, chiar înainte de votul din comisia CDC, potrivit Politico. Amintim că doza pediatrică este o treime din doza pentru adulți.

”Vaccinurile sunt chiar singura cale de a proteja copiii, în afară de a-i izola în case pentru a minimiza riscul de infectare. Dar asta înseamnă să-i privăm de multe aspecte importante ale copilăriei”, a spus Grace Lee, șeful comisiei CDC și profesor de pediatrie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Stanford.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇