Prima țară din lume care introduce vaccinul obligatoriu anti-Covid 19 la copii

Prima țară din lume care introduce vaccinul obligatoriu anti-Covid 19 la copii

Costa Rica este prima țară din lume care adaugă vaccinul antiCovid 19 pe lista celor obligatorii pentru copii.

Autoritățile de la San Jose au anunțat deja că au semnat un acord cu Pfizer, care va livra 1,5 milioane de doze de vaccin pentru imunizarea tuturor copiilor cu vârste sub 12 ani, din țară, potrivit BBC.

Această campanie de vaccinare ar urma să înceapă în martie 2022, în condițiile în care săptămâna trecută, Statele Unite au aprobat administrarea serului Pfizer la copii cu vârste între 5 și 11 ani.

ADVERTISING

Deși autoritățile sanitare din Costa Rica au constatat că sunt puțini copii sub 12 ani care fac forme grave de Covid19, ei riscă să răspândească virusul.

Pe lângă dozele destinate copiilor, Costa Rica mai cumpără de la Pfizer alte 2 milioane de doze, pe care să le administreze ca booster persoanelor din categorii de risc.

În total, circa 55% din populația din Costa Rica s-a vaccinat deja antiCovid19.

De remarcat este procentul de 70% de imunizare în rândul tinerilor,cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vaccinarea copiilor ar putea câștiga teren nu doar în America Centrală, unde e Costa Rica, ci și în America de Nord, în Statele Unite.

Deja autoritățile de la Washington se așteaptă ca 28 de milioane de copii să fie imunizați, prin administrarea unei treimi din doza de Pfizer destinată unui adult.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇