Tot mai mulți români au râmas fără job. Numărul şomerilor e mai mare decât anul trecut, în starea de urgență

Tot mai mulți români au râmas fără job. Numărul şomerilor e mai mare decât anul trecut, în starea de urgență

Rata șomajului a urcat în luna februarie la 5,7%, cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, 478 de mii de români (în vârstă de 15-74 ani) nu au în prezent un loc de muncă, față de 474.000 de persoane în luna ianuarie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Totodată, numărul lor este mai mare decât cel înregistrat în aprilie 2020, când România s-a aflat în stare de urgență şi multe afaceri s-au închis temporar.

Foto: INS

Rata şomajului la femei a depăşit-o cu 0,2 puncte procentuale pe cea a bărbaților (valorile respective fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex feminin şi 5,6% în cazul celor de sex masculin).

Foto: INS

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,6% pentru luna februarie 2021 (4,7% în cazul bărbaţilor şi 4,5% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,8% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna februarie 2021.

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖