Țara care oferă bonus cuplurilor care procreează în pandemie

Țara care oferă bonus cuplurilor care procreează în pandemie

Singapore va oferi o recompensă, un bonus, pentru a încuraja cuplurile să aibă copii în perioada de pandemie.

Micul stat se teme că locuitorii vor amâna să-și mărească familia în această perioadă plină de incertitudini, așa că adoptă această strategie.

Detalii despre bonusul în bani încă nu au fost făcute publice. Dar acesta se va adăuga unei liste deja măricele de beneficii care se oferă cuplurilor care aleg să aibă copii. De exemplu, tinerii părinți din această țară primesc beneficii în valoare de 10.000 de dolari la nașterea unui copil.

ADVERTISING

Citește și Nu doar femeile care au copii își schimbă glasul atunci când vorbesc cu bebelușii. La fel procedează și acest mamifer

Singapore, care are una dintre cele mai mici rate ale natalității din lume, face eforturi deja de zeci de ani pentru a schimba această situație, arată BBC. Natalitatea de aici e în contrast cu cea a vecinilor, Indonezia și Filipine, unde se observă o creștere bruscă a sarcinilor în perioada de pandemie.

În Singapore, în 2018, rata natalității era de 1,14 nașteri la o femeie, acesta fiind un record negativ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu e singurul stat asiatic care are această problemă. China are, anul acesta, cea mai mică rată a natalității de la înființarea republicii, în urmă cu 70 de ani, în ciuda relaxării politicii copilului unic.

Poate te interesează și Cafeaua și sarcina. Ce-au descoperit oamenii de știință


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇