Reacția Catena, unde era angajat farmacistul-dealer de droguri din București

Reacția Catena, unde era angajat farmacistul-dealer de droguri din București

Farmacistul-dealer de droguri prins de DIICOT era angajat la Catena, iar firma care deţine lanţul de farmacii a avut o primă reacţie în acest caz.

Constantin Şonea (farmacist ce se ocupă de quality management la Catena – potrivit Linkedin) a fost dat afară.

"Firma noastră a luat la cunoștință, din presă și de la autorități, în cursul zilei de ieri, despre suspectul vizat în cazul de furt de produse. Ne delimităm, ferm, de faptele persoanei cercetate și vă informăm că s-a dispus desfacerea contractului de muncă.

ADVERTISING

Managementul colaborează cu organele de anchetă, pentru elucidarea cazului. Publicul va afla adevărul pe măsura ce rezultatele anchetei aflate în derulare ne vor fi aduse la cunoștință (...) Colegii din toată țara speră că munca lor va continua să fie apreciată, în ciuda acestui incident major, pe care îl regretăm cu toții", au precizat oficialii de la biroul de presă al Fildas Grup.

În plus, lanţul de farmacii subliniază că nu a descoperit că ar lipsi medicamente.

"Menționăm că inventarele, dispuse și efectuate de echipele de auditori, nu au evidențiat lipsuri".

E şi firesc, din moment ce jobul lui Şonea era să distrugă pastilele expirate, însă el le vindea, inclusiv la concerte şi festivaluri.

ADVERTISING

Este vorba despre Fentanil şi Oxicodonă, două medicamente care se dau bolnavilor de cancer în stadiu terminal. Sunt folosite pentru dureri extrem de puternice şi sunt eliberate doar cu prescripţie medicală.

Observator News transmite că individul a fost denunţat la DIICOT chiar de cel căruia îi livra pastilele, cu care se cunoştea încă din 2010, pentru au lucrat împreună, la una dintre farmaciile din Bucureşti.

Au început afacerea ilegală în 2019. La început au pus pe piaţă ilegal Oxicodonă, ulterior şi Fentanil.

ADVERTISING

După denunţ, farmacistul a fost interceptat câteva luni şi le-a vândut droguri mai multor ofiţeri sub acoperire.

Grupul Catena-Fildas, controlat de Anca Vlad, a avut anul trecut afaceri cumulate de 2,5 miliarde de euro, scrie ZF.

Farmacistul Constantin Şonea a fost prins de DIICOT în flagrant şi a fost arestat pentru 30 de zile. Acesta vânduse mai multe cutii de medicamente folosite şi de dependenţii de droguri.

Nu se ştie dacă există vreo legătură între acest farmacist şi anturajul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai.

Oxicodona era drogul preferat de gaşca lui Vlad Pascu. 

Dealerul lui Pascu a spart Spitalul Floreasca, pentru a găsi acest drog. "Nu vreau să mă lege aştia pentru două cutii de oxi", spunea Maru pe filmare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇