Poliţia Capitalei are doar 9 aparate de testare antidrog, aşa că a apelat la PMB ca să facă rost de mai multe.
Consiliul General a adoptat în şedinţa de joi proiectul care prevede achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 2 milioane de lei, care ar urma să fie date în folosinţă gratuită Poliţiei Capitalei.
"Se aprobă alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziţionarea unui număr de 100 complete - care reprezintă dispozitivele pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliţie care acţionează pe raza Municipiului Bucureşti în acţiunile de combatere a consumului şi traficului de droguri", prevede hotărârea.
Aceasta a fost aprobată cu 47 de voturi "pentru" şi o abţinere.
Conform proiectului, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, se aprobă implicarea PMB în acţiunea locală de combatere a consumului şi traficului de droguri, prin achiziţia de aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.
Conform referatului de aprobare, la nivelul Bucureştiului se constată "o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti".
Se menţionează totodată că PMB nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar "poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav" sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului.
Poliţia Capitalei este cea care a solicitat sprijin, pe 14 septembrie, pentru găsirea unei modalităţi de achiziţionare de aparate în vederea determinării prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.
"În prezent, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere şi un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti", menţionează sursa citată.