Poliția Capitalei are doar 9 aparate de testare antidrog, așa că PMB îi va cumpăra încă 100

Poliția Capitalei are doar 9 aparate de testare antidrog, așa că PMB îi va cumpăra încă 100

Poliţia Capitalei are doar 9 aparate de testare antidrog, aşa că a apelat la PMB ca să facă rost de mai multe.

Consiliul General a adoptat în şedinţa de joi proiectul care prevede achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 2 milioane de lei, care ar urma să fie date în folosinţă gratuită Poliţiei Capitalei.

"Se aprobă alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziţionarea unui număr de 100 complete - care reprezintă dispozitivele pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliţie care acţionează pe raza Municipiului Bucureşti în acţiunile de combatere a consumului şi traficului de droguri", prevede hotărârea.

ADVERTISING

Aceasta a fost aprobată cu 47 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Conform proiectului, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, se aprobă implicarea PMB în acţiunea locală de combatere a consumului şi traficului de droguri, prin achiziţia de aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

Conform referatului de aprobare, la nivelul Bucureştiului se constată "o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se menţionează totodată că PMB nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar "poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav" sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului.

Poliţia Capitalei este cea care a solicitat sprijin, pe 14 septembrie, pentru găsirea unei modalităţi de achiziţionare de aparate în vederea determinării prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

ADVERTISING

"În prezent, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere şi un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti", menţionează sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇