Problema Drug Test-elor care dau rezultate false: Un polițist din Vaslui prins "pozitiv" în trafic nu era, de fapt, drogat

Problema Drug Test-elor care dau rezultate false: Un polițist din Vaslui prins "pozitiv" în trafic nu era, de fapt, drogat

Răsturnare de situaţie în cazul unui polițist de 23 de ani care a fost oprit, marți, în trafic, în timp ce conducea o motocicletă și a ieșit pozitiv la testul pentru consumul de droguri. Rezultatul analizelor de sânge arată că, în realitate, nu era sub influența substanțelor psihotrope, iar Drug Test-ul a produs un rezultat fals.

Este vorba despre un tânăr poliţist, angajat la IPJ Vaslui, care a fost depistat pe DN 15D, „aflându-se sub influenţa a două tipuri de droguri”, scrie Monitorul de Vaslui.

ADVERTISING

Tânărul a fost oprit în comuna Ştefan cel Mare, în cadrul unei acţiuni pe linia depistării șoferilor aflați sub influenţa drogurilor, de poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui.

„În urma testării cu aparatul Drug Test, a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanţe psihoactive. Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost dus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând să fie făcute cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, anunţa IPJ Vaslui la începutul săptămânii.

ADVERTISING

În plus, s-a spus că poliţistul este cercetat disciplinar, „urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale”.

Însă acum rezultatele analizelor de sânge au ieşit negative, ceea ce demonstrează că polițistul nu se afla sub influența drogurilor. Această întâmplare arestă problema gravă a testelor de drog care ies fals pozitive.

La fel s-a întâmplat la începutul lunii septembrie în cazul şoferului care a provocat accidentul mortal de la Popeşti-Leordeni. El nu era drogat, potrivit analizei toxicologice emise de Institutul de Medicină Legală, deşi iniţial aparatul Drug Test cu care a fost testat pe loc a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

ADVERTISING

Într-un răspuns oficial remis SpotMedia.ro, IGPR pretinde că nu știe câte rezultate false are la testele de drog, câte aparate Drug Test sunt defecte, câte sunt un model problematic pe care polițiștii refuză să-l folosească pentru că nu au încredere în acuratețea lui și câte erori a dat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇