Peste 10.000 de comprimate de Fentanil și Oxicodona, vândute ilegal. Sunt cele mai periculoase droguri, deseori cu efect letal UPDATE

Peste 10.000 de comprimate de Fentanil și Oxicodona, vândute ilegal. Sunt cele mai periculoase droguri, deseori cu efect letal <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au prins în flagrant delict un distribuitor de medicamente, care vindea ilegal calmante foarte puternice (Fentanil, oxicodonă şi morfină), sub formă de pastile, fiole şi plasturi.

Surse de presă susţin că este vorba de un angajat al lanţului de farmacii Catena, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

Vorbim despre mai mult de 10.000 de comprimate şi 380 de plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate de Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, dar și comprimate de codeină.

UPDATE: Bărbatul a fost reţinut, joi seară, de procurorii DIICOT. ”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea inculpatului, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”, a transmis DIICOT.

ADVERTISING

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut joi trei percheziții în București, în acest dosar de trafic de droguri de mare risc.

Acţiunea cu numele de cod  ”Himera” l-au vizat pe acest distribuitor care, în perioada 2022 -2023, a comercializat în mod repetat aceste substanţe.

Medicamentele sunt folosite pentru dureri extrem de puternice şi sunt eliberate doar cu prescripţie medicală.

Joi, individul a fost prins în flagrant, în timp ce voia să vândă mai multe cutii (de ordinul zecilor) cu comprimate, a căror substanță activă este Fentanilul.

Anchetatorii fac verificări şi cu privire la modul în care firma aplică și respectă normele legale specifice activității desfășurate.

Fentanilul este de 50 de ori mai puternic decât heroina

DIICOT subliniază că Fentanilul și Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piață, având în mod frecvent efect letal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale și  gestionării durerilor în cazul intervențiilor chirurgicale, fiind eliberat  doar în baza prescripției medicale.

" S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanilul este de 100 de ori mai puternic decât morfina și de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Potrivit datelor publicate pe site-ul agenției americane Drug Enforcement Administration ( D.E.A.) "este atât de puternic și de mortal încât chiar și un microgram poate ucide un om". 

Potrivit aceleiași surse, în anul 2022, Fentanilul a fost legat de mai mult de două treimi din cele 110.000 de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite", transmite DIICOT. 

ADVERTISING

Şi Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică și utilizat pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special și poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripții medicale întrucât prezintă un risc major de dependență.

Oxicodona poate fi întâlnită pe piața farmaceutică sub denumirea de ”Oxidolor” ori ”Oxycontin” ori ”Oxycodonă”, substanța activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă, adaugă DIICOT.

Aceste substanțe erau consumate şi de Vlad Pascu (şoferul drogat de la 2 Mai) şi prietenii săi. Până în acest moment nu se ştie dacă este vorba despre o coincidență sau Vlad Pascu are legătură cu acest individ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇