Protest la TAROM: Nu va decola niciun avion 3 ore

Protest la TAROM: Nu va decola niciun avion 3 ore

Va fi protest la TAROM începând de marţi, 23 august.

Piloţii TAROM participă la protest şi, între orele 04:00 - 07:00, nu va decola niciun avion al companiei.

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a început să strângă semnături în vederea declanşării conflictului colectiv de muncă, cerinţă transmisă deja către angajator.

"Calendarul protestelor va începe cu notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale", se menţionează în comunicatul sindicatului.

Sindicaliştii mai precizează că, încă din 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă, iar termenul agreat de părţi pentru încheiere expiră pe 23 august.

„Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului susţin că au depus toate diligenţele pentru încheierea unui CCM, însă conducerea TAROM nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 de lei.

„Dacă până la data de 23 august 2022 (dată agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă) nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale", se subliniază în comunicat.

Conform sursei citate, la şedinţa din 16 august, TAROM a prezentat o ofertă, care a fost considerată inacceptabilă de către sindicat, pentru că nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflaţia pe anul 2022, de 15%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇