Șeful Wizz Air spune că Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment și sunt ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern

Șeful Wizz Air spune că Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment și sunt ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern

Șeful Wizz Air, József Váradi, acuză conducerile Tarom și Blue Air că nu își plătesc furnizorii și spune că cele două companii aeriene se îndreaptă spre faliment.

Mai mult, acesta consideră că Tarom și Blue Air sunt „ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern”.

„Am suferit pierderi importante în aceşti doi ani de pandemie, dar am rămas intacţi în privinţa lichidităţilor. Astăzi, Wizz Air este singura companie aeriană din România care este la zi cu plăţile şi care i-a plătit pe toţi, inclusiv în pandemie, potrivit acordurilor comerciale.

ADVERTISING

Restul companiilor aeriene nu-şi plătesc (integral) furnizorii, pentru că sunt în faliment tehnic, dar evident sunt ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern. Noi nu am beneficiat de planuri de salvare, singuri ne-am administrat lichidităţile şi i-am plătit pe toţi la timp (…)

Pot vorbi despre Tarom sau Blue Air, aceste companii au probleme financiare şi se îndreaptă spre eşec, nu plătesc, se îndreaptă spre faliment, dar din nu ştiu ce motive încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri”, a declarat József Váradi, pentru Monitorul de Cluj.

ADVERTISING

Șeful Wizz Air a precizat că după această vară vom vedea o consolidare semnificativă a industriei aviației.

”Vom trăi şi vedea ce se întâmplă cu aceste companii. Nu doar în România, ci pe tot globul, Covid a avut un impact major asupra lichidităţilor în sectorul aviatic.

Iar unele companii, cum e a noastră, s-a descurcat, dar cele mai multe nu au făcut faţă. Personal, cred că după această vară vom vedea o consolidare semnificativă a industriei”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat chiar joi că a semnat ordinul prin care acordă Tarom un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro.

ADVERTISING

El a subliniat că cu acești bani compania îşi va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia Covid-19, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇