Preşedintele Consiliului European susţine iniţiativa unui român pentru stabilirea unei zile de comemorare a victimelor COVID

Preşedintele Consiliului European susţine iniţiativa unui român pentru stabilirea unei zile de comemorare a victimelor COVID

Preşedintele Consiliului European Charles Michel i-a răspuns pozitiv europarlamentarului USR-PLUS Vlad Botoş la solicitarea de a institui o zi de comemorare a victimelor pandemiei COVID-19, arată un comunicat de presă al Alianţei.

„Sunt de acord că trebuie să găsim o modalitate de a marca consecinţele umane diferite şi extraordinare ale pandemiei”, precizează Charles Michel în răspunsul trimis eurodeputatului USR-PLUS.  

La finalul anului trecut Botoş a propus Comisiei Europene, Consiliului, Parlamentului European şi celor 27 de parlamente din statele membre stabilirea unei zile comemorative a victimelor pandemiei.  

ADVERTISING

„Mă bucură răspunsul Preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, care susţine această idee. Peste 96 de milioane de oameni au fost afectaţi direct de această boală, iar 3% dintre ei au pierdut lupta.

Este nevoie să ne amintim de cei care au fost luaţi dintre noi prea devreme, este nevoie să ne amintim de greutăţile prin care am trecut fiecare în parte, ca indivizi, dar şi ca societate în timpul acestei pandemii, să ne amintim de minusurile de la începutul perioadei şi de lupta atâtor oameni pentru a asigura cele necesare spitalelor, oamenilor care au avut nevoie de ajutor.

ADVERTISING

Evident prioritatea azi este învingerea pandemiei şi putem stabili mult mai liniştiţi această zi comemorativă undeva în intervalul 27-30 decembrie când a început oficial vaccinarea în Europa”, a explicat Vlad Botoş, conform sursei citate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇