Prefectul Capitalei anunţă când şi cum vor avea loc primele evenimente-experiment cultural, la Bucureşti

Prefectul Capitalei anunţă când şi cum vor avea loc primele evenimente-experiment cultural, la Bucureşti

România va intra în rândul țărilor care organizează experimente, pentru a vedea cum poate fi prevenită răspândirea coronavirusului la evenimente unde participă mulți oameni.

Două evenimente de acest fel vor avea loc la noi în țară, în mai puțin de două săptămâni. Anunțul vine de la prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Întrebat la Digi24 ce alte acțiuni mai au în vedere autoritățile pentru a încuraja vaccinarea, pe lângă centrele drive thru, iată ce a replicat Alin Stoica:

”Da. Două tipuri de acțiuni. Creșterea capacității, adică noi centre drive thru care să se deschidă în toate punctele importante ale Capitalei, în fiecare sector. De asemenea, campanii de informare și comunicare pentru cetățeni, să înțeleagă beneficiile vaccinării.

ADVERTISING

În același timp, vom avea evenimente punctuale. Va exista maratonul vaccinării o dată în următorul weekend, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. De asemenea, vor exista niște programe pilot, acele spectacole la Teatrul Național și Opera Română, în care vom testa cum anume putem să redeschidem cu accesul persoanelor care sunt testate sau vaccinate, în așa fel încât să vedem care este efectul și cum putem funcționa în felul acesta.

O mostră de relaxare și viață normală”.

Rugat să dea detalii despre evenimentele-pilot, prefectul nu a știut prea multe.

ADVERTISING

”Nu știu dacă se va deschide la maximum (capacitatea sălii respective - n.red.), dar știu că nu se va ține cont de limita de 30%. Va avea loc în următorul weekend, nu cel cu 8, cel cu 15 (15-16 mai - n.red.). În acel weekend, Ministerul Culturii organizează acest eveniment, iar noi îi susținem.

Nu avem încă acest detaliu (cum vor fi selectați participanții - n.red.), dar eu aș vrea ca orice bucureștean care a fost vaccinat să se poată înscrie pe o listă și să primească o invitație pentru acest eveniment”.

ADVERTISING

Oricum, prefectul a dat asigurări că vor mai avea loc astfel de evenimente, dar nu a știut să dea alte detalii.

În weekendul trecut, sute de tineri au participat la un festival în Spania, într-un nou experiment Covid, care vine după un concert-test desfăşurat la 27 martie în Barcelona.

Citeşte şi:

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇