Mii de tineri au petrecut ca înainte de pandemie într-un club din Marea Britanie, cu acordul guvernului (Video)

Mii de tineri au petrecut ca înainte de pandemie într-un club din Marea Britanie, cu acordul guvernului (Video)

Mii de tineri au participat în acest weekend la un concert live susţinut într-un club din Liverpool, fără măşti şi fără să respecte distanţarea socială, în cadrul unui experiment desfăşurat cu acordul guvernului britanic.

Observaţiile făcute cu această ocazie ar trebui să ajute autorităţile să planifice o eventuală redeschidere a cluburilor de noapte şi reluare a evenimentelor live, notează CNN.

Potrivit directorului direcţiei de sănătate publică din Liverpool, Matt Ashton, petrecerea a oferit o idee cu privire la cum ar putea arăta viitorul şi a fost „minunat” să vadă expresiile de pe feţele oamenilor pe măsură ce se adunau într-un depozit special amenajat pentru acest eveniment.

ADVERTISING

Potrivit BBC, evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două nopţi consecutive, începând de vineri, fiind aşteptaţi în jur de 6.000 de participanţi. Participanţii au fost testaţi în prealabil negativ pentru Covid.

Evenimentul a fost monitorizat de cercetători pentru a se vedea în ce măsura astfel de adunări favorizează transmiterea coronavirusului, fiind instalate echipamente pentru detectarea “buzunarelor” de aer stătut şi camere pentru a urmări mişcarile oamenilor.

În urma experimentului, participanţii vor reveni la respectarea restricţiilor antiCovid, iar cei testaţi pozitiv se vor autoizola conform reglementărilor în vigoare, a precizat Ashton.

Thousands of revellers pack into nightclub for Liverpool trial event

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇