Vecinii României unde 0,3% din populație a murit de Covid

Vecinii României unde 0,3% din populație a murit de Covid

Zilele trecute am depășit 150 de milioane de cazuri de Covid înregistrate oficial la nivel mondial de la începutul pandemiei, iar aproape 3,2 milioane de oameni au murit din această cauză.

Asta înseamnă peste 400 de decese la un milion de locuitori, adică 0,4 la mie, la nivel global.

Sunt însă țări unde numărul celor morți este de aproape 0,3 la sută, adică aproape 3 la mie. Toate cele 12 țări unde rata deceselor a trecut de pragul de 0,2 la sută sunt din Europa, iar 8 dintre ele sunt din fostul bloc comunist.

ADVERTISING

Ungaria este pe primul loc mondial, cu aproape 2,9 la mie decese provocate de Covid. Asta înseamnă că aproape 0,3 la sută din populația țării a murit ca urmare a infecției cu coronavirus.

Cehia este a doua țară în top, cu peste 2,7 la mie, în timp ce Bosnia sare la rândul său de 2,6 la mie - rata deceselor provocate de coronavirus.

Din păcate, România este în top, pe locul 25 la general, cu aproape 1,5 la mie din populația totală decedând din cauza Covid.

Spre comparație, Franța este pe 23, Moldova pe 27, Mexic pe 21, Spania pe 19, iar SUA pe 17. Italia este pe 12, Brazilia pe 13, iar Marea Britanie pe 14 - în topul țărilor după numărul de decese provocate de Covid la milionul de locuitori.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇