Piedone anunță că are 30.000 de tablete pentru elevi blocate într-un depozit. Și e gata să cumpere altele

Piedone anunță că are 30.000 de tablete pentru elevi blocate într-un depozit. Și e gata să cumpere altele

Primarul Cristian Popescu-Piedone susține că Sectorul 5 are, încă din august, 30.000 de tablete pentru elevi cumpărate de fosta administrație a lui Daniel Florea. Dar toate aceste tablete ar sta într-un depozit al unei societăți edilitare, din cauză că un director nu vrea ca ele să fie distribuite.

Mai exact, Piedone susține că a descoperit tabletele în depozitele societății Economat Sector 5 SRL. Aceasta este condusă de Petre Leonard, cunoscut ca apropiat al lui Marian Vanghelie (fost primar de al sectorului și ulterior consilier local în perioada 2016 – 2020 – n.red.).

ADVERTISING

Primarul transmite că pe 9 noiembrie, Consiliul Local al sectorului a decis ca aceste tablete să rămână în patrimoniul Economat SRL dar să fie distribuelevilor (mai ales că în această perioadă cursurile se desfășoară doar online).

Problema este că Petre Leonard n-ar dori acest lucru din cauză că nu reiese din hotărârea de Consiliul Local de pe 9 noiembrie în ce fel vor fi tabletele scoase din evidența contabilă a Economat Sector 5 SRL.

DIRECTORUL GENERAL ECONOMAT SRL REFUZĂ SĂ DISTRIBUIE TABLETELE CĂTRE ELEVII DIN SECTORUL 5În urma informării...

Posted by Primaria Sectorului 5 on Wednesday, November 18, 2020
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În consecință, Piedone susține că va cere demiterea directorului Petre Leonard, în următoarea ședință de Consiliu Local care ar urma să aibă loc pe 26 noiembrie.

”Primarul Sectorului 5 va solicita în cadrul ședinței ordinare de consiliu din 26 noiembrie, asociatului unic al Economat SRL, și anume Consiliul Local, să propună Consiliului de Administrație Economat SRL, destituirea directorului general și un audit extern privind modul de achiziție a celor peste 30.000 de tablete.

Tot în aceeași ședință, Primarul Cristian-Victor Piedone POPESCU va informa asociatul unic cu privire la prezența unui conflict juridic, referitor la existența a două Consilii de Administrație în cadrul aceleiași societăți, ceea ce duce la imposibilitatea luării de decizii în Consiliul de Administrație.

ADVERTISING

Totodată, va exista și propunerea desemnării noilor membri ai Consiliului de Administrație, oameni profesioniști, cu simțul răspunderii, care să numească un nou director pentru a debloca nu numai această situație privind tabletele, dar și găurile negre din cadrul Economat SRL.

De asemenea, Primarul Sectorului 5 va solicita Curții de Conturi să facă un audit la Economat SRL”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Interesant este că Piedone susține că – dacă aceste tablete nu vor fi distribuite mai repede – va face o licitație să cumpere altele. Ce se va întâmpla cu acestea, pe care administrația lui Daniel Florea le-a cumpărat deja, nu este foarte clar.

”Dacă nu se va ajunge la o soluție rapidă, voi demara o licitație de achiziționare a altor tablete în cuantum de 200 de euro bucata, așa cum prevede programul guvernamental finanțat din fonduri europene, și nu 500 de euro bucata, prețul de achiziție pentru o tabletă în cazul Economat SRL. Totodată, îi recomand domnului director să pregătească oferte de sărbători și să își pună tabletele din depozit la raft în economat, printre sticlele de ulei și pachetele de făină”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și:

La preluarea mandatului, Piedone a încurcat primăriile. A vorbit despre Sectorul 4, cel de unde a demisionat după Colectiv


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇