Pensionarii bat la poarta Guvernului şi Cotrocenilor: Cer majorarea cu 40% votată de PSD

Pensionarii bat la poarta Guvernului şi Cotrocenilor: Cer majorarea cu 40% votată de PSD

Zeci de pensionari protestează, miercuri, pentru că pensiile nu au fost majorate cu 40%.

În Capitală, au loc două mitinguri. Unul în faţa Administraţiei Prezidenţiale, iar celălalt în faţa sediului Guvernului.

Acţiunile de protest sunt organizate de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România și Uniunea Generală a Pensionarilor din România, conform Agerpres.

Pensionarii au ieșit în stradă și în alte orașe din țară, în fața prefecturilor.

Iată manifestația din Teleorman:

"Noi am cerut colegilor noştri din ţară, organizaţiilor de pensionari, ca astăzi la ora 11, când noi ne aflăm în Piaţa Victoriei, dumnealor se vor afla în faţa prefecturilor din întreaga ţară", a afirmat preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, pentru Agerpres.

ADVERTISING

Zeci de pensionari protestează și în parcul din centrul oraşului Ploieşti, în faţa sediului Prefecturii Prahova.

Vasile Robescu, reprezentant al uneia dintre asociaţiile de pensionari care participă la protest, a declarat pentru News.ro că vârstnicii solicită aplicarea legii votate în Parlament, de majoritatea PSD, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 la sută. 

Majorarea cu 40%, o iluzie

Amintim că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni că majorarea pensiilor cu 40% este o iluzie.

ADVERTISING

„Eu subiectul pensiei aş dori în Guvernul Cîţu să-l scoatem complet din lupta politică şi să spunem foarte limpede următorul lucru: s-a vehiculat foarte mult o majorare de 40% a pensiilor, însă această majorare niciodată nu a fost pregătită şi dorită la modul real.

O majorare cu 40% a pensiilor înseamnă un efort bugetar de 138 de miliarde, pe care România în nicio etapă a dezvoltării ei, chiar şi în anii de pandemie, nu şi l-ar fi putut permite.

Mai mult decât atât, în momentul în care s-a deschis subiectul acestei iluzorii majorări de 40%, era necesară o etapă de pregătire şi de recalculare a tuturor pensiilor, astfel încât, pe o nouă formulă, să crească pensiile cu 40%.

ADVERTISING

Această etapă a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, şi în trei luni de zile ar fi trebuit, printr-un singur ordin de ministru, să înceapă această evaluare a tuturor dosarelor de pensie, să fie pregătite pentru ca după ce se stabileşte formula pe noua lege să apeşi un buton şi pensiile să se recalculeze. Evident că lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a afirmat Raluca Turcan.

Detalii aici - Ministrul Muncii spune că majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie, dar promite o recalculare pentru toţi pensionarii în următorul an

Vezi și:

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇