Părintele Doboș: Să nu port mască și să spun „Dumnezeu mă protejează” poate deveni o aroganță spirituală

Părintele Doboș: Să nu port mască și să spun „Dumnezeu mă protejează” poate deveni o aroganță spirituală

Părintele Francisc Doboș, fostul purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB), a vorbit în cadrul unui interviu despre oamenii care cred că Dumnezeu și credința în El îi va feri de COVID-19.

„Știm cum se transmite un virus. (…) Noi ne dăm seama că există unele măsuri, pe care, cu mintea și cu știința, există modalități prin care putem încerca să împiedicăm. (…) A purta mască nu este despre mine, port mască din iubire față de aproapele. Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate? Purtând mască, eu încerc să-i protejez pe oamenii cu care intru în contact”, a declarat părintele Doboş la Europa FM.

ADVERTISING

Acesta consideră că trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru a ne proteja și pentru a-i menține în siguranță și pe cei din jurul nostru.

„Să nu port mască și să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganță spirituală destul de mare. Este ca și cum îl ispitesc pe Dumnezeu. (…)

Masca, spălatul pe mâini nu sunt doar instrumente umane, sunt și de natură spirituală, pentru că implică iubirea și răbdarea mea față de aproape”, a mai spus Francisc Doboș.

Piața Victoriei: Cum putem opri deriva emoțională care ne face tot mai intoleranți și mai anxioși?
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇