Numărul de cazuri de COVID-19 este, în realitate, mai mare. Dr. Beatrice Mahler estimează că sunt cam 2.000 de îmbolnăviri zilnice

Numărul de cazuri de COVID-19 este, în realitate, mai mare. Dr. Beatrice Mahler estimează că sunt cam 2.000 de îmbolnăviri zilnice

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, explică de ce, în realitate, numărul de pacienți infectați cu noul coronavirus este mai mare decât cel raportat de autorități.

În estimarea acesteia, în prezent sunt, în realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi. 

Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler la Digi24. 

ADVERTISING

Medicul susține că, în aceste condiții, trei lucruri sunt esențiale: măsurile, comunicarea și educația.

În această ecuație, un rol important îl are și presa, în special în informarea oamenilor, care trebuie să înțeleagă că pericolul nu a trecut. Ba din contră, suntem pe o pantă ascendentă.

”Ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi”, a spus Beatrice Mahler .

Ea a mai punctat și faptul că mentalitatea medicilor s-a schimbat de la izbucnirea pandemiei și au căpătat încredere că respectarea regulilor îi protejează. ”O asistentă de la Institutul Nasta, infectată cu COVID, nu a îmbolnăvit niciun coleg, pentru că a purtat masca de protecție”, a povestit dr. Mahler.

ADVERTISING

România a înregistrat vineri un nou record, fiind anunțate 799 de cazuri noi, după ce au fost procesate 18.986 de teste, în ultimele 24 de ore.

Și la numărul pacienților internați pe secțiile de terapie intensivă suntem aproape de depășirea recordului precedent. Pe 22 aprilie au fost la ATI 288 de pacienți COVID, iar vineri erau în stare gravă 273 de persoane.

În acest context, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage atenția că, sâmbătă, în România s-ar putea depăși pragul de 800 de infectări noi în 24 de ore.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇