Raed Arafat: Sâmbătă ne așteptăm să depășim 860 de cazuri. În spitalele din București nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă

Raed Arafat: Sâmbătă ne așteptăm să depășim 860 de cazuri. În spitalele din București nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage atenția că, sâmbătă, în România s-ar putea depăși pragul de 800 de infectări noi în 24 de ore.

”Noi mai avem o analiză între orele 18.00 și 18.00, care ne arată trendul. Numărul de azi de la ora 18.00, avem 860 de cazuri. Deci mâine ne aşteptăm la o cifră, dacă nu există ajustări, dar asta în mod normal denotă că mâine vom depăşi 866 de cazuri, cel puţin cu 10, 20, 30 de cazuri, cam asta este trendul.

Dar o să vedem, fiindcă s-ar putea să fie ajustări, dar oricum cifra e mare pentru perioada 18.00-18.00 analizată în fiecare zi. Cazuri noi, nu retestări. În weekend poate să scadă numărul, că sunt mai puține teste”, a declarat Arafat la Digi24.

ADVERTISING

Semnal de alarmă tras de un medic: Ne așteptăm la un tsunami. Cei care susțin că nu există COVID ar trebui să răspundă penal

Totodată, șeful DSU atrage atenția că în spitalele din București destinate tratării bolnavilor de COVID, vineri la prânz nu mai exista niciun loc liber la Terapie Intensivă.

Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și Spitalului Militar.

”Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunțării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga țară, dar între timp au mai crescut și se apropie de 280. ”Spitalele care primesc cazuri COVID-19 de Terapie Intensivă m-au anunţat într-adevăr că nu mai avem locuri de Terapie Intensivă la Matei Balş, la Babeş, la Marius Nasta şi nici la spitalul militar care este mobil şi este la Ana Aslan”, a afirmat şeful DSU.”, a spus Raed Arafat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Medicul Virgil Musta nu mai are locuri la Timișoara pentru pacienții cu Covid-19: Zona dedicată a devenit neîncăpătoare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a afirmă că este îngrijorat de această situație și a precizat că noile cazuri ar putea fi transferate către alte localități unde sunt locuri libere la ATI.

O ală soluție ar fi să se amenajeze noi spații în spitale în care să fie aduse ventilatoare din stocuri, sau înființarea unei unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital.

ADVERTISING

Bilanțul de coronavirus înregistrează record după record

România a înregistrat vineri un nou record, fiind anunțate 799 de cazuri noi, după ce au fost procesate 18.986 de teste, în ultimele 24 de ore.

Arafat atrage atenția că mulți pacienți externați la cerere cu simptome ușoare ajung la Terapie Intensivă: Echipele se expun resuscitând acești pacienți

Și la numărul pacienților internați pe secțiile de terapie intensivă suntem aproape de depășirea recordului precedent. Pe 22 aprilie au fost la ATI 288 de pacienți COVID, iar astăzi sunt în stare gravă 273 de persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇