Nicușor Dan explică de ce nu poate decide nimic în legătură cu ce lumințe vom avea Crăciunul acesta

Nicușor Dan explică de ce nu poate decide nimic în legătură cu ce lumințe vom avea Crăciunul acesta

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, miercuri, că problema iluminatului de Sărbători nu ține de el, ci de Consiliul General.

În timpul unei conferințe de presă organizată pentru bilanțul celor 20 de zile de mandat, Nicușor Dan a fost întrebat despre acest subiect și a dorit să ofere câteva clarificări.

"Există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum sunt Primaria și toate administrațiile din subordine, și există probleme care sunt în subordinea Consiliului General.

Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract care este încheiat de o companie municipală din subordinea Consiliului General si un operator privat", a spus el.

ADVERTISING

Edilul a explicat că pentru ca acest contract să fie schimbat este în primul rând nevoie să existe noul Consiliu General.

"Trebuie să avem consiliu. Consiliul trebuie să schimbe AGA a companiei, AGA trebuie să schimbe consiliul de administrație și abia acesta poate să discute cu operatorul privat. Nu a fost o decizie pe care eu să o am până la momentul acesta", a punctat el.

Contract de 9 milioane de lei

Totuși, edilul a oferit înformații despre actualul contract prin care s-a decis cum o să arate iluminatul de Sărbători în acest an.

ADVERTISING

"Din informațiile pe care le am, contractul a fost semnat pe trei ani si va expira odată cu această iarnă. S-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari, o să avem aceași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut", a spus Nicușor Dan.

Primarul a precizat că valoarea contractului este de 9 milioane de lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇