Nicușor Dan acuză o afacere de corupție de miliarde de euro și zice că ar trebui să fie în pușcărie arhitectul șef, oamenii de la ISC, Greblă și Hopincă

Nicușor Dan acuză o afacere de corupție de miliarde de euro și zice că ar trebui să fie în pușcărie arhitectul șef, oamenii de la ISC, Greblă și Hopincă

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a enumerat câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie”, de la arhitectul-şef al Bucureştiului și „toţi oamenii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii”, până la „prefecţii, începând cu domnul Greblă şi terminând cu domnul Hopincă”. El acuză o afacere de corupție de miliarde de euro, după anularea definitivă a planurilor urbanistice zonale de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi suspendarea celor de la Sectoarele 2 şi 4.

ADVERTISING

Primarul Capitalei a declarat, joi într-o conferinţă de presă, că în momentul acesta sunt anulate definitiv planurile urbanistice zonale de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6, iar cele de la Sectoarele 2 şi 4 sunt din nou suspendate, începând de luni.

Nicușor Dan a spus că este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Mai exact, „mafia mobiliară, în complicitate cu politicieni şi de la nivel local şi central, care pentru interesul lor privat, de peste sute de miliarde de euro, pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în oraşul ăsta”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, el a numit și unele persoane care ar fi implicate, despre care a spus că „într-o țară civilizată, ar trebui să fie în pușcărie”.

„Eu am precizat azi în conferinţa de presă care sunt persoanele despre care eu cred că într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. În primul rând, arhitectul-şef din momentul în care s-au votat planurile urbanistice zonale de sector, domnul Ştefan Dumitraşcu, care acum e arhitectul-şef la domnul Negoiţă la Sectorul 3, s-a mutat de la Primăria Capitalei la Sectorul 3.

ADVERTISING

El a spus consilierilor generali care au votat că «aceste planurile urbanistice zonale sunt legale», el a garantat, că face un raport, consilierii generali au alte meserii, nu trebuie să ştie legalitatea a tot ceea ce votează”, a explicat Nicuşor Dan.

Primarul general a mai spus că Ştefan Dumitraşcu a garantat, el a zis, „aceste planuri urbanistice zonale sunt legale, dumneavoastră decideţi dacă sunt oportune sau nu pentru Bucureşti”.

„Apoi, toţi oamenii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, şi central, şi local, care, repet, de trei ani trebuiau să verifice dacă aceste documentaţii sunt legale sau nu, şi n-au făcut nimic, şi apoi prefecţii, începând cu domnul Greblă şi terminând cu domnul Hopincă, care au avut pe masă cererea de verificare a legalităţii şi care, de asemenea, n-au făcut nimic”, a mai spus edilul general.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇