Patriarhul Daniel le-a cerut credincioșilor să respecte sfatul medicilor și măsurile sanitare

Patriarhul Daniel le-a cerut credincioșilor să respecte sfatul medicilor și măsurile sanitare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din București, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, un mesaj către credincioși, de a respecta „cu strictețe” sfatul medicilor și măsurile sanitare.

„Iubiți pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, este mesajul către pelerini transmis de Patriarh și publicat de basilica.ro.

ADVERTISING

Acesta le-a mai spus credincioșilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul şi „pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”.

Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include procesiune cu participanți. Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanții BOR.

Programul pelerinajului la moaște și măsurile de distanțare impuse au fost comunicate de Patriarhia Română.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇