Locuitorii din Câmpina sunt sfătuiți să nu consume apa de la robinet. Analizele s-au făcut acum șapte luni, dar rezultatele s-au aflat abia acum

Locuitorii din Câmpina sunt sfătuiți să nu consume apa de la robinet. Analizele s-au făcut acum șapte luni, dar rezultatele s-au aflat abia acum

Locuitorii din municipiul Câmpina sunt sfătuiţi de autorităţi să nu consume apa furnizată în sistem centralizat, în condiţiile în care, la o probă de rutină care a fost prelevată în vara anului trecut, au fost depistate depăşiri ale unor parametri.

Rezultatele au fost anunţate la circa şapte luni de la prelevare.

"Până la prelevarea celei de-a doua probe în vederea confirmării/infirmării concentraţiei celor doi produşi chimici, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a recomandat evitarea consumului de apă pentru băut, gătit şi spălat", arată Primăria Câmpina.

ADVERTISING

Operatorul Hidro Prahova explică faptul că depăşirea indicatorilor este una minimală.

"La o probă de rutină (din cadrul monitorizării de audit) prelucrată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), a fost identificată o depăşire minimală a nivelului de tetracloretenă şi tricloretenă de 12,5 ľg/L faţă de valoarea admisă de 10 ľg/L", precizează Hidro Prahova.

În aceste condiţii, în perioada 26 - 28 ianuarie vor fi efectuate lucrări pentru igienizarea tuturor rezervoarelor şi a staţiei de tratare Muscel - Voila, după care se va repeta analiza de apă de la ieşire staţie pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretenă şi tricloretenă, adaugă sursa citată.

ADVERTISING

Direcţia de Sănătate Publică Prahova explică faptul că efectele potenţiale asupra sănătăţii consumatorilor ce se pot manifesta după consumul de apă cu concentraţii de tricloretenă şi tetracloretenă peste concentraţia maximă admisă o perioadă lungă de timp (mai mulţi ani) se referă la riscul ca unele persoane să prezinte afecţiuni hepatice, renale, ale sistemului imun, sistemului nervos central, sistemului reproductiv masculin, dezvoltarea fetusului şi pot prezenta un risc crescut de cancer.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇