Prefectul Capitalei, despre anunțul lui Nicușor Dan privind achiziționarea mini-centralelor: Se preface că lucrează. De ce o face la finalul iernii?

Prefectul Capitalei, despre anunțul lui Nicușor Dan privind achiziționarea mini-centralelor: Se preface că lucrează. De ce o face la finalul iernii?

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a reacţionat după ce compania municipală Energetica Servicii a anunţat licitaţie pentru achiziţionarea a 20 de capacităţi modulare de producere de energie termică şi a spus că este o „măsură tardivă, cu eficienţă îndoielnică şi luată doar pentru a se putea invoca în campanie”.

El a atras atenţia că termenul de depunere a ofertelor este 23 februarie, adică la sfârşitul iernii.

"Cât este interes pentru a rezolva real o problemă uriaşă pentru bucureşteni şi cât este exerciţiu de imagine şi de discurs la început de an electoral? Când estimează domnul primar general că cele 20 de instalaţii vor livra agent termic? De ce o face la finalul iernii, în 2024? Este primar din 2020 şi tot de atunci a promis bucureştenilor apă caldă şi căldură. De ce nu a făcut această achiziţie în primele două ierni ale mandatului, înainte să lase zeci de mii de oameni fără căldură? O măsură tardivă, cu eficienţă îndoielnică şi luată doar pentru a se putea invoca în campanie", a scris pe Facebook Rareş Hopincă.

ADVERTISING

Rareş Hopincă a solicitat Termoenergetica să remedieze avariile şi să reia furnizarea agentului termic către bucureşteni.

"Primăria Generală se preface că lucrează. Cetăţenii ar trebui să se prefacă şi ei că au căldură? Încă 313 blocuri au rămas fără agent termic în Bucureşti. Majoritatea în Sectorul 2, unul dintre cele mai afectate sectoare de disfuncţionalităţile sistemului. (…) Solicit Termoenergetica să remedieze de urgenţă avaria produsă la Magistrala II Sud din zona Piaţa Iancului, cât şi avariile deja existente în celelalte sectoare din Capitală", a mai afirmat prefectul Capitalei.

ADVERTISING

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat joi că vrea să cumpere 20 de mini-centrale termice, pentru a fi amplasate în zonele din Bucureşti, unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi.

Primăria Generală se preface că lucrează. Cetățenii ar trebui să se prefacă și ei că au căldură?Încă 313 blocuri au...

Publicată de Rareș Hopincă pe Vineri, 26 ianuarie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇