Nicușor Dan cumpără 20 de mini-centrale termice pentru zonele cu "lipsă parametri" din București

Nicușor Dan cumpără 20 de mini-centrale termice pentru zonele cu "lipsă parametri" din București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, vrea să cumpere 20 de mini-centrale termice, pentru a fi amplasate în zonele din Bucureşti, unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi.

Mai exact, acolo unde bucureştenii care mor de frig în case sau nu au apă caldă la robinet află că, de fapt, suferă de „lipsă parametri”, aşa cum se exprimă tehnic şi imprecis oamenii de la Termoenergetica.

Citeşte analiza pe acest subiect apărută chiar azi pe SpotMedia.ro Știți, domnule primar general, că bucureștenii stau în frig, chiar și când nu există avarii?

ADVERTISING

Anunţul lui Nicuşor Dan vine chiar în ziua în care aproape 400 de blocuri din Sectorul 2 nu au apă caldă şi căldură din cauza unei avarii apărute pe Magistrala II Sud. Termoenergetica anunţă că pentru o parte dintre aceste blocuri furnizarea agentului termic se va relua joi seară, iar celelalte vor fi realimentate sâmbătă. În plus, punctele termice care deservesc cartierul Colentina, şoselele Iancului şi Mihai Bravu vor funcţiona deficitar.

Potrivit primarului, prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare, se va asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă pe Facebook Nicuşor Dan.

minicentrale-termice
Foto: Facebook/Nicuşor Dan

”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea, unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din Sectorul 1, şase din Sectorul 2, alte trei puncte termice din Sectorul 3, unul în Sectorul 4, trei în Sectorul 5 şi alte trei în Sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Anunţul din SEAP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.e-licitatie.ro/.../c-notice/v2/view/100175042

Nicuşor Dan invită operatorii economici interesaţi să depună ofertele până pe data de 23 februarie 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇