Împrumut de 153 de milioane de euro pentru consolidarea a 17 clădiri din București, printre care Muzeul Tattarescu și Teatru Foarte Mic

Împrumut de 153 de milioane de euro pentru consolidarea a 17 clădiri din București, printre care Muzeul Tattarescu și Teatru Foarte Mic

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va contracta un împrumut de 153 de milioane de euro, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru consilidarea a 17 clădiri, inclusiv cele ale Muzeului Gheorghe Tattarescu şi Teatrului Foarte Mic.

”Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va contracta un împrumut de 153 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru a cofinanţa proiectele de consolidare şi reabilitare a 17 clădiri”, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

ADVERTISING

În cazul acestor imobile, Uniunea Europeană a aprobat deja alocarea a 283 de milioane de lei fonduri europene nerambursabile, prin PNRR, precizează edilul.

Printre aceste clădiri, dintre care 14 sunt clădiri de locuinţe şi trei sunt publice, se numără imobile din centrul oraşului – str. Blănari nr. 14, Blănari nr. 11, str. Domniţa Anastasia nr 5 şi nr. 7 – adresă la care se află Muzeul Gheorghe Tattarescu, bd. Carol I nr. 21 – unde este Teatrul Foarte Mic, Calea Victoriei nr. 22-24, bd. Schitu Măgureanu nr. 1, bd. Schitu Măgureanu nr. 3, bd. Dacia nr. 53 etc.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇