Imaginea celor două Românii, la Iași: coadă de ambulanțe cu bolnavi Covid și coadă de pelerini, la Sf. Parascheva

Imaginea celor două Românii, la Iași: coadă de ambulanțe cu bolnavi Covid și coadă de pelerini, la Sf. Parascheva

Mai multe ambulanţe cu bolnavi diagnosticaţi cu Covid-19 aşteaptă la rând, duminică , la spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Pacienții sunt tratați în ambulanțe, așteptând să se elibereze un loc în spital.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi „Sf. Parascheva”, medicul Florin Roşu, a precizat că duminică la prânz curtea spitalului era ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi de COVID-19 sau pozitivi, în timp ce în spital nu mai sunt locuri libere. „

Aşa cum am mai spus, suntem în cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat. Curtea Spitalului de Boli Infecţioase este asaltată şi ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi sau pozitivi care urmează să fie consultaţi de către medicii specialişti. Marea majoritate vor necesita internare, în schimb, locuri disponibile nu mai sunt. Vom iniţia tratamentul, îngrijirea şi monitorizarea pacienţilor în interiorul ambulanţelor", a afirmat medicul Florin Roşu.  

ADVERTISING

El a precizat că 99 la sută dintre pacienţii care ajung la spital sunt nevaccinaţi.

"Îmi menţin sfatul medical: singura armă împotriva pandemiei este vaccinarea, iar în momentul de faţă lockdown-ul este necesar imperios. Putem să operaţionalizăm toate spitalele existente şi toate paturile ATI, dacă nu ne vaccinăm şi nu impunem măsuri restrictive, sistemul medical va ceda", a precizat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, citat de News.ro.

Pelerinii stau la rând la racla cu moaștele Sf. Parascheva

În plin val pandemic, peste 18.000 de persoane au venit deja la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de vineri de la ora 06:00 până în dimineața de duminică.

Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica
Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Aceasta a fost scoasă afară şi aşezată pe un baldachin special amenajat în Curtea mitropolitană. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta accesul la sfintele moaşte se va face în aer liber, pe un culoar unic pe care poate pătrunde doar o singură persoană.

ADVERTISING

Iată și textele zile pe Spotmedia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇