Guvernul pregătește restrângeri de cheltuieli. Printre ele, dispare ”sporul COVID” de 30% din prefecturi

Guvernul pregătește restrângeri de cheltuieli. Printre ele, dispare ”sporul COVID” de 30% din prefecturi

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, că guvernul condus de Florin Cîțu are în vedere mai multe măsuri în bugetul pe 2021, nefinalizat încă, prin care va reduce din cheltuieli.

”Vor fi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, pentru că atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu doar atingerea deficitului pe care l-am negociat, dar și deficitul structural – evoluția cheltuielilor pe termen lung”, a spus Orban, fără a da detalii despre aceste măsuri.

ADVERTISING

La întrebările jurnaliștilor, liderul PNL a confirmat că una dintre ele se referă la desființarea sporului de lucru în condiții de pandemie de 30% din salariu acordat în prefecturi pe timpul guvernării sale.

”Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie încă. Sporul de 30% acordat prefecturilor nu se va mai plăti odată cu adoptarea bugetului pe 2021”, a spus fostul premier.

Amintim că în OUG 131/2020 era prevăzut ca angajații prefecturilor care au fost implicați în combaterea și prevenirea COVID-19 să primească un spor de 30% din salariul de bază.

ADVERTISING

Astfel, s-a ajuns ca mulți bugetari să primească în plus sute de lei.

În Gorj, de exemplu, toți angajații fuseseră răsplătiți astfel. Și, cum în prefectură cel mai mic salariu de încadrare era de 2.230 de lei, asta a însemnat că cel mai mic spor acordat a fost de 669 de lei, potrivit calculelor Mediafax de la acea vreme. Sporurile au fost acordate din septembrie anul trecut.

Citește și explicațiile premierului Cîțu despre întârzierile cu adoptarea bugetului:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇