Ce n-a făcut Negoiță rezolvă Metrorex. Va demola magazinele din stațiile din Sectorul 3

Ce n-a făcut Negoiță rezolvă Metrorex. Va demola magazinele din stațiile din Sectorul 3

Metrorex a demolat deja spaţiile comerciale din staţiile Costin Georgian, Nicolae Grigorescu şi Titan de pe raza Sectorului 3, singurul în care mai sunt magazine în staţii.

De asemenea, compania urmează să demoleze şi magazinele din staţiile Piaţa Muncii şi Republica, arată o precizare Metrorex, citată de News.ro.

Doar pe raza Sectorului 3 mai sunt staţii cu spaţii de demolat.

Spaţiile sunt amenajate pe domeniul public al statului, însă cea mai mare parte din banii din exploatarea spaţiilor comerciale de la metrou îi încasează compania Sindoment Servcom, care este deţinută de sindicatul de la metrou, numit Unirea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

ADVERTISING

La începutul lui 2021, Ministerul Transporturilor a decis să elibereze spaţiile comerciale şi a notificat toate cele 7 primării din Bucureşti. Toate primăriile de sector au dispus demolarea chioşcurilor, în afară de Primăria Sectorului 3.

Cu o întârziere de 2 ani, pe 2 martie 2023, Robert Negoiță anunța că va începe demolarea chioșcurilor de la metrou.

După o săptămână, spotmedia.ro a trecut prin mai multe stații de metrou din Sectorul 3, să vedem dacă Robert Negoiță s-a ținut de cuvânt. Nu era cazul. După cum v-am relatat atunci pe larg, toate chioșcurile erau, în continuare, la locul lor. Unele, încă deschise. Altele, reduse la simple schelete din tâmplărie PVC care adunau mizerie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La solicitarea spotmedia.ro, Primăria Sectorului 3 a transmis, pe 7 martie, că Negoiță va emite ordine de primar pentru desființarea tuturor spațiilor comerciale din subteran.

Pe 17 martie, Negoiță a prezentat, într-adevăr, o dispoziție de demolare pe care o semnase. Și a spus că sindicatul de la metrou – care încasa mare parte din chiriile pentru aceste spații – s-a angajat să le demoleze singur, până pe 1 aprilie.

Asta, deși firma sindicatului de la metrou a avut ani la dispoziție să demoleze acele chioșcuri, dacă asta ar fi dorit să facă.

ADVERTISING

Pe 20 aprilie – într-o nouă intervenție live pe Facebook - Negoiță a spus că Sindomet Servcom SRL nu s-a ținut de cuvânt și nu a demolat. Așa că, până la urmă, tot primăria se va ocupa.

De la acele declarații au trecut aproape 2 luni. Ca să vedem ce s-a întâmplat, am trecut din nou prin stațiile de metrou din Sectorul 3. Iată care este situația:

Cum arată stațiile de metrou, la 3 luni după ce primarul Negoiță a promis că demolează chioșcurile - Fotoreportaj


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇