Cu o întârziere de 2 ani, Negoiță începe să demoleze chioșcurile de la metrou, în Sectorul 3. Spune că nu știa cât sunt de urâte

Cu o întârziere de 2 ani, Negoiță începe să demoleze chioșcurile de la metrou, în Sectorul 3. Spune că nu știa cât sunt de urâte

După 2 ani de la debutul campaniei de demolare a chioșcurilor de la metrou, Robert Negoiță a anunțat pe rețelele de socializare că a decis, în sfârșit, să urmeze exemplul celorlalți 5 primari de sector. Și că începe abia acum să desființeze chioșcurile din stația de la Piața Unirii.

Campania de demolare a chioșcurilor de la metrou a început pe 7 aprilie 2021, în stația Ștefan cel Mare.

Ministerul Transporturilor (condus atunci de Cătălin Drulă) și Metrorex (condus de Ștefan Paraschiv) au apelat la sprijinul primăriilor de sector. Primul care a decis să le ofere ajutor a fost primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

ADVERTISING

Demolările au fost cu scandal. Directorul Metrorex însuși a pus mâna pe o rangă și a desfăcut ușa unui chioșc încuiat, care trebuia demolat.

Comercianții au țipat, au înjurat, au jelit și au amenințat pe toată lumea care demola chioșcurile. Și pe primarul Radu Mihaiu și pe directorul Ștefan Paraschiv, dar și pe muncitorii Metrorex care – neavând de ales – ajutau la eliberarea spațiilor.

Între timp, rând pe rând, primarii au decis să contribuie la eliberarea de chioșcuri în sectoarele lor.

G4Media a prezentat stenograme ale unei conversații în care fostul lider sindical de la metrou, Ion Rădoi, în promitea fostului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone „o jumătate de stație întreagă” dacă nu demolează chioșcurile. Dar până la urmă, Piedone le-a demolat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand a avut nevoie de foarte mult timp pentru a elibera toate stațiile de chioșcuri. Dar până la urmă a făcut-o.

Singurul care a refuzat sistematic să demoleze chioșcurile a fost primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

În cele din urmă, în dimineața zilei de 2 martie – la aproape 2 ani de la debutul campaniei de desființare a acestor chioșcuri – Negoiță a transmis pe rețelele de socializare că nu circulă des cu metroul și că nu știa că acestea arată urât.

Dar a văzut acum câteva chioșcuri din stația de la Piața Unirii și a decis că le va demola, într-o săptămână sau 10 zile.

Publicată de Robert Negoita pe Miercuri, 1 martie 2023

Spotmedia.ro a cerut informații de la Primăria Sectorului 3 cu privire la numărul de chioșcuri pe care urmează să le demoleze și stațiile în care se află acestea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇