Cum arată stațiile de metrou, la 3 luni după ce primarul Negoiță a promis că demolează chioșcurile - Fotoreportaj

Cum arată stațiile de metrou, la 3 luni după ce primarul Negoiță a promis că demolează chioșcurile - <span style="color:#990000;">Fotoreportaj</span>

Cu o întârziere de 2 ani, pe 2 martie 2023, Robert Negoița anunța că va începe demolarea chioșcurilor de la metrou.

N-a vrut să le dea jos odată cu ceilalți 5 primari. Așa că doar în stațiile de metrou de pe teritoriul Sectorului 3 au rămas chioșcuri.

După o săptămână, spotmedia.ro a trecut prin mai multe stații de metrou din Sectorul 3, să vedem dacă Robert Negoiță s-a ținut de cuvânt.

Nu era cazul. După cum v-am relatat atunci pe larg, toate chioșcurile erau, în continuare, la locul lor. Unele, încă deschise. Altele, reduse la simple schelete din tâmplărie PVC care adunau mizerie.

La solicitarea spotmedia.ro, Primăria Sectorului 3 a transmis, pe 7 martie, că Negoiță va emite ordine de primar pentru desființarea tuturor spațiilor comerciale din subteran.

Pe 17 martie, Negoiță a prezentat, într-adevăr, o dispoziție de demolare pe care o semnase. Și a spus că sindicatul de la metrou – care încasa mare parte din chiriile pentru aceste spații – s-a angajat să le demoleze singur, până pe 1 aprilie.

ADVERTISING

Asta, deși firma sindicatului de la metrou a avut ani la dispoziție să demoleze acele chioșcuri, dacă asta ar fi dorit să facă.

Pe 20 aprilie – într-o nouă intervenție live pe Facebook - Negoiță a spus că Sindomet Servcom SRL nu s-a ținut de cuvânt și nu a demolat. Așa că, până la urmă, tot primăria se va ocupa.

De la acele declarații au trecut aproape 2 luni. Ca să vedem ce s-a întâmplat, am trecut din nou prin stațiile de metrou din Sectorul 3. Iată care este situația.

Chioșcurile au rămas neatinse, în aproape toate stațiile

Din câte am putut vedea, spațiul stațiilor de la Piața Unirii 1 și 2 – de unde a tot făcut Robert Negoiță live-uri pe Facebook - a fost, în sfârșit, curățat de chioșcuri, magazine de haine și scheletele din PVC cu geamuri murdare.

La Dristor 1 și Distor 2, magazinele sunt, în continuare, la locul lor.

La fel ca la începutul anului, pe culoarul dintre cele două stații există mai multe spații comerciale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primul e un chioșc mobil de bijuterii administrat de Silver Stone Impex SRL. Iar potrivit listafirme.ro, în această firmă, acționari sunt: Laurențiu Vaman și Bogdan Mihai Rogozea (care este asociat și într-o companie care administrează o clinică stomatologică).

Magazine-Dristor-2-plan-indepartat

Al doilea spațiu comercial a fost folosit de o firmă de patiserie, dar acum este gol.

În vecinătate, funcționează încă un magazin de tip alimentară administrat de Total Market Trading SRL. Acționarii și beneficiarii reali ai firmei sunt Daniela și Viorel Alin Belovan.

magazine-culoar-dristor

În stația Dristor 2 există alte două chioșcuri.

Unul găzduiește o firmă de patiserie administrată de firma Anvopat SRL. Unic acționar și beneficiar real declarat al afacerii este Alexandru Nicolae Cheran.

magazine-dristor-2-plan

Lângă patiserie funcționează un magazin cu de toate (lenjerie de corp, haine, fructe, dulciuri ambalate etc) administrat de firma Dolle Doly SRL 2000 SRL. Beneficiarii reali ai afacerii se numesc Daniela Vlăscianu și Gheorghe Chirigiu, potrivit listăfirme.ro.

chilori-in-geam-Dristor-2-magazin-inchis

Mai jos puteți vedea imagini cu cele două chioșcuri din stația Dristor 2.

ADVERTISING

În stația Nicolae Grigorescu mai funcționează, încă, un chioșc cu haine și mărunțișuri. E administrat de Imortal Impex SRL, ai cărei asociați sunt - potrivit listăfirme.ro - Victor Deșliu și Loredana Mihaela Deșliu.

Nicolae-Grigorescu

Pe lângă acest chioșc în care încă există marfă, sunt o mulțime de schelete slinoase din PVC și termopan.

schelet-Nicolae-Grigorescu-1

Pe storurile unui fost magazin de cafea scrie că 26 septembrie a fost ultima zi de funcționare. De atunci, nimeni n-a considerat necesar să curețe spațiul.

schelet-Nicolae-Grigorescu-2

La Titan funcționează un alt magazin deținut de Total Market Trading SRL. Acest magazin are și un alt spațiu închis cu termopan pe care-l folosește pe post de depozit.

Așa că cine trece prin stație vede cutii stivuite și tot soiul de alte mărfuri puse claie peste grămadă în acel spațiu.

magazin-Titan-ci-depozit

În plus, geamurile unui alt spațiu din apropierea turnicheților au fost acoperite cu cârpe.

Carpe-in-geam-Titan

La intrarea în stație există un spațiu care nu mai este folosit. Dar ramele de PVC au rămas pe poziții. Lângă există un magazin care expune în vitrină sutiene, poșete, farduri, ciorapi, papuci etc.

Sutiene-Titan-chiosc

În stația Costin Georgian n-am găsit chioșcuri deschise. Doar scheletele murdare din PVC și geamuri pe care s-a adunat mizerie.

Chiosc-inchis-Costin-Goergian

Când am ajuns în stația Republica (penultima de pe ramificația M3) toate chioșcurile păreau închise. Două dintre ele – un magazin cu huse de telefoane și alte mărunțișuri și o patiserie – par încă funcționale.

Chiosuri-statie-Republica

În rest, schelete murdare, la fel ca în celelalte stații.

Până la acest moment, Primăria Sectorului 3 nu a avansat public niciun nou termen până la care și-a propus să desființeze chioșcurile.

Interesant este că – într-un alt live pe Facebook din 30 mai (la minutul 0:50) Robert Negoiță susținea că Primăriei Sectorului 3 îi sunt necesare doar 4 luni și jumătate ca să construiască două pasaje.

Se pare că, totuși, 3 luni nu-i sunt de ajuns ca să dărâme câteva structuri din PVC și să facă puțină curățenie.

spotmedia.ro va continua să solicite informații despre termenul pe care primăria condusă de Negoiță și-l asumă pentru curățarea stațiilor. Și vom reveni cu informații pe măsură ce le vom obține.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇