Se anunță grevă și la metrou. Negocierea pe salarii a eșuat. Sindicaliștii sunt obișnuiți cu majorări substanțiale din vremea lui Rădoi

Se anunță grevă și la metrou. Negocierea pe salarii a eșuat. Sindicaliștii sunt obișnuiți cu majorări substanțiale din vremea lui Rădoi

Cu toţii ne amintim scandalul din pandemie, când jumătate de ţară a stat închisă, iar angajaţii de la metrou au primit o majorare salarială de 18%. Aşa i-a învăţat fostul lider sindical Ion Rădoi, între timp săltat de DNA. Aşa că este firesc ca acum, la negocierile anuale pe contractul colectiv de muncă, sindicaliştii să ceară majorări substanţiale.

Anul trecut, actualul lider sindical Marian Artimon a obținut o creștere salarială de 7,5%, ceea ce pentru unii a fost considerat insuficient, iar anul acesta se aşteaptă la ceva mai mult, având în vedere şi inflaţia mult mai mare.

ADVERTISING

Aşa se face că ofertele Metrorex care se învârt între 3,3 şi 5% au fost refuzate joi de sindicat, iar de vineri începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, ceea ce înseamnă că se poate ajunge şi la grevă.

Club Feroviar publică o informare făcută angajaţilor de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, la finalizarea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă 2023-2024.

Astfel, aflăm că joi a avut loc ședința de negociere, iar echipa Metrorex a venit cu următoarea ofertă de creștere salarială:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3,3% începând cu 1 august 2023

sau

4,2% începând cu1 septembrie 2023

sau

5% începând cu 1 octombrie 2023.

Cum sindicaliştii nu au fost de acord cu această propunere, de vineri se trimit în teritoriu tabele prin care angajaţii să îşi exprime acordul pentru declararea conflictului colectiv de muncă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇